24. dubna 2015 • 21:26

Výhra i s Jágrem! Češi v generálce na MS zdolali Finsko po nájezdech

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace v posledním přípravném zápase před domácím mistrovstvím světa porazila Finsko 3:2 po samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd proměnil útočník Jakub Voráček. V sestavě domácího týmu se objevil i legendární Jaromír Jágr. Utkání jsme sledovali na iSport.cz ONLINE. Krátce po zápase trenér Růžička oznámí širší nominaci na šampionát.



Úvod utkání stejně jako ve středu ve Znojmě patřil Finům. Salák však tentokrát neinkasoval, zlikvidoval příležitosti Kontioly i volného Osaly.

V polovině první třetiny byl vyloučen Nakládal a Seveřané početní výhodu dokázali využít. Po kombinaci Hietanena, Kontioly a Ruutua se dva finští útočníci dostali sami před Saláka a někdejší Jágrův spoluhráč z New Jersey Ruutu otevřel skóre.

Krátce nato mohl přidat druhý gól přidat Louhivaara, český brankář však byl připraven. Stejně jako jeho protějšek Saros, který si poradil s pokusy Jágra i Voráčka .

Jágr o svém startu na MS: Měli bychom ještě počkat na jiné hráče
Video se připravuje ...

Vyrovnat se domácím podařilo v 27. minutě, dvě sekundy po skončení početní výhody. Střelou od modré čáry se o to zasloužil obránce Jordán, jenž si tak připsal první reprezentační trefu v kariéře.

Po úspěšném forčekingu Voráčka nebezpečně střílel Erat , individuálně to zkoušel Jordán, ale neuspěli stejně jako na druhé straně Jokinen a Ruutu. V samém závěru druhé třetiny nebezpečně střílel Koukal, který ale trefil jen brankovou konstrukci.

Voráček si stále zvyká na velké kluziště
Video se připravuje ...

Češi byli i poté aktivnější. Po další Voráčkově akci ale přesně nezamířil Nakládal, při Kontiolově vyloučení Saros zlikvidoval Hertlovu šanci. V 57. minutě se už ale vyprodaná brněnská aréna dočkala. Finský gólman jen vyrazil Voráčkovu střelu a pohotově dorážející Sobotka si připsal gól ve třetím reprezentačním zápase za sebou.

Finům se však podařilo rychle vyrovnat. Salák si poradil s dvěma pokusy soupeřů v rychlém sledu, další Barkovova dorážka ale skončila za jeho zády. Zápas se tak musel prodlužovat a o vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Voráček. Salák všechny tři finské pokusy chytil, jednou s pomocí tyčky.

Jordán: Máme velmi dobře vyvážený tým
Video se připravuje ...

ZÁPAS ČESKO - FINSKO JSME SLEDOVALI ONLINE ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 4. • 18:00
Česká republika
Česká republika
3:2
ONLINE
24. dubna
18:00
Finsko
Finsko
Góly

Domácí: 26:36. Jordán, 56:10. Sobotka, . Voráček

Hosté: 09:23. T. Ruutu, 57:33. Barkov

Sestavy

Domácí: Salák (Jakub Kovář) – Hejda (A), Němec, Čáslava, Nakládal, Jordán, Krejčík, Kempný, Mozík – M. Erat, Sobotka, Voráček – Vondrka, Jan Kovář, Jágr (A) – Smoleňák (C), Koukal, Hertl – Zaťovič, T. Zohorna, Birner – Simon. Trenér: Vladimír Růžička

Hosté: Saros (Engren) – Lepistö (A), Hietanen, Salmela, Lindell, Ohtamaa, Ristolainen, Jokipakka, Lajunen – T. Ruutu (A), Kontiola, Aaltonen – J. Jokinen (C), Barkov, Louhivaara – Pihlström, Immonen, Hartikainen – Osala, Wirtanen, Huhtala – Pesonen. Trenér: Kari Jalonen

Rozhodčí

Sergey Kulakov, Alexander Sergeev – Vít Lederer, Miroslav Lhotský

Stadion

DRFG Arena, Brno

Jaromír Jágr na střídačce
Jaromír Jágr na střídačce

Utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v Brně:

Česká republika - Finsko 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Jordán (Krejčík), 57. Sobotka (Voráček, Erat), rozhodující nájezd Voráček - 10. T. Ruutu (Kontiola, Hietanen), 58. Barkov (J. Jokinen, Hartikainen). Rozhodčí: Kulakov, Sergejev (oba Rus.) - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 9:10, navíc Salmela (Fin.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Sestavy:

ČR: Salák - Němec, Hejda , Nakládal, Čáslava , Krejčík, Jordán, Mozík , Kempný - Voráček, Sobotka, Erat - Jágr, Jan Kovář, Vondrka (43. Simon) - Hertl, Koukal, Smoleňák - Birner, T. Zohorna, Zaťovič . Trenéři: Vladimír Růžička , Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček .

Finsko: Saros - Hietanen, Lepistö, Lindell, Salmela, Ristolainen, Ohtamaa, Lajunen, Jokipakka - Aaltonen, Kontiola, T. Ruutu - Louhivaara, Barkov, J. Jokinen - Hartikainen, Immonen, Pihlström - Huhtala, Wirtanen, Osala. Trenér: Kari Jalonen.

Švédsko porazilo Rusy a ovládlo celý turnaj EHT

Hokejisté Švédska zvítězili v utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v Mytišči nad domácím Ruskem 5:4 a zajistili si celkové prvenství v EHT. Seveřané udělali obrovský krok k úspěchu hned v první třetině, kterou vyhráli 4:0. V sobotu čeká oba týmy odveta, hrát se bude opět v Mytišči.

Před více než deseti tisíci diváků zmrazil výběr Tří korunek domácí hned po 85 vteřinách, kdy gólmana Chudobina překonal Lindholm. Do první přestávky se pak mezi střelce zapsali ještě Danielsson, Ekman-Larsson a necelé dvě minuty před odchodem do šaten i Petersson.

Když Švédové zkraje druhého dějství přečkali bez úhony oslabení a hříšník Lander o chvilku později zvýšil už na hrozivých 5:0, zdálo se být o vítězi rozhodnuto. Sborná ovšem nerezignovala. Do alespoň trochu přívětivější podoby upravili ještě před druhou přestávkou skóre Plotnikov a Mozjakin.

Třetí dvacetiminutovka nakonec přinesla dramatický závěr, neboť Mozjakin přidal svou druhou trefu, a když se prosadil v 46. minutě i Popov, Švédové už měli k dobru pouze těsný náskok. Okamžitě také sáhli k oddechovému času. Necelou minutu po jeho skončení se ocitli na 93 vteřin ve třech proti pěti, ale horké chvilky přečkali.

Změnu skóre pak nepřinesla ani závěrečná power play Rusů. Ani jedna z devíti branek v utkání nepadla v početní výhodě.

Utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v Mytišči (Rusko):

Rusko - Švédsko 4:5 (0:4, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. Plotnikov (Averin, Apalkov), 37. Mozjakin (Popov, Ničuškin), 43. Mozjakin (Kulikov, Ničuškin), 46. Popov (Mozjakin, Blažijevskij) - 2. Lindholm (Klefbom, Rask), 9. Danielsson (Lander, Rahimi), 14. Ekman-Larsson (Lindström), 19. Petersson (Johansson), 27. Lander (Lindström, Klefbom). Rozhodčí: Fraňo, Šír (oba ČR) - Birin, Medveděv (oba Rus.) Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10.300.

Sestavy:

Rusko: Chudobin - Jakovlev, Grigorjev, Antipin, Kulikov, Mironov, Zubarev, Rukavišnikov, Blažijevskij - Plotnikov, Apalkov, Averin - Ničuškin, Popov, Mozjakin - Kokarev, Loktionov, Slepyšev - Tichonov, Burmistrov, Burdasov. Trenér: Oleg Znarok.

Švédsko: Enroth - Klingberg, S. Kronwall, Klefbom, Ekman-Larsson, Rahimi, Ahnelöv, Andersén, Fransson - Petersson, Sjögren, S. Hjalmarsson - Lindholm, Rask, Sörensen - Danielsson, Lander, Lindström - Thuresson, J. Lundqvist, Josefsson - Johansson. Trenér: Pär Marts.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud