Jan Denemark
25. února 2022 • 04:40

Šance adeptů na kouče nároďáku: cizinec má problém, Varaďův pokles

Autor: Jan Denemark, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
9
  • Jaké šance mají adepti na roli trenéra národního týmu?Jaké šance mají adepti na roli trenéra národního týmu?FOTO: koláž iSport.cz

    Neustál to... Filip Pešán ve čtvrtek přišel o místo kouče hokejové reprezentace a jeho dosavadní šéf, GM Petr Nedvěd, dostal za úkol připravit náhradu. Která jména jsou nyní na uvolněné místo ve hře? Nedvěd potvrdil, že na seznamu má víc kandidátů, dva však byli zmíněni. Prvním je současný sparťanský trenér Miloslav Hořava, druhým finský kouč Kari Jalonen. Jaké jsou jejich šance podle deníku Sport a kdo ještě připadá v úvahu? Ve hře zůstává i jedna překvapivá dvojice...

  • Miloslav Hořava

    Šance podle Sportu: 55 %

    Hlavní jméno v osudí. Petr Nedvěd potvrdil, že Hořava je na seznamu kandidátů, zároveň by nebyl problém, aby dokončil svou rozdělanou práci na lavičce pražské Sparty a pak se okamžitě přesunul na MS.

    Zkušený stratég Miloslav Hořava na střídačce SpartyFoto Dominik Bakes / Sport

  • Kari Jalonen

    Šance podle Sportu: 35 %

    Stal by se prvním zahraničním trenérem u národního celku. V době, kdy výkonný výbor zasedal, tak byl spatřen v Praze, kde má o případném angažmá jednat. Problémem by mohlo být, že mezi členy výkonného výboru panuje odpor ke komukoliv z ciziny.

    Někdejší trenér Lva Praha Kari Jalonen Někdejší trenér Lva Praha Kari JalonenFoto Barbora Reichová/Sport

  • Václav Varaďa

    Šance podle Sportu: 7 %

    Pro mnohé jasná volba. Bývalý kouč dvacítky, osmnáctky a úspěšný trenér Třince však po sezoně opouští klub za podivných okolností, o jeho dalších krocích se toho moc netuší a v posledních dnech tak jeho šance poklesly.

    Varaďa trenérské tsunami nespustí. Kouče - cizince v extralize nečekejte
    Video se připravuje ...

  • Alois Hadamczik a Vladimír Růžička

    Šance podle Sportu: 2 %

    Podle zdrojů Sportu jsou domluvení, že by v případě zájmu národní tým převzali společně. Oba dohromady odtrénovali patnáct velkých turnajů. „Ani tomuhle bych se nebránil,“ uvedl Nedvěd.

    Alois Hadamczik jako trenér Vítkovic a Vladimír Růžička za Slavii po semifinále extraligy v sezoně 2009/10Foto Pavel Mazáč (Sport)

  • Někdo jiný

    Šance podle Sportu: 1 %

    Vždy je šance, že přijde překvapivé jméno, které nikdo nečekal. Teď je ale minimální.

    Pešán po návratu z Pekingu: Nechci utíkat, nechám si čas na analýzu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud