6. dubna 2023 • 23:40

České hokejistky na MS obhajují bronz. Na úvod porazily Japonsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky porazily v úvodním utkání na mistrovství světa ve skupině A v kanadském Bramptonu Japonsko 2:1 v prodloužení. O úspěšné vykročení za obhajobou historického bronzu se postaraly gólově Daniela Pejšová a Kateřina Mrázová, která v čase 63:16 zápas rozhodla. V brance předvedla výborný výkon Blanka Škodová.



Vyrovnaná první třetina příliš velkých šancí nenabídla. Svěřenkyně trenérky Carly MacLeodové však měly po jejím skončení navrch. S blížící se přestávkou zazvonila nejprve Tejralová na brankovou konstrukci, 37 sekund před sirénou pak otevřela skóre Pejšová, když si i díky zdařilé kličce sjela od modré čáry mezi kruhy a povedenou akci ozdobila přesnou střelou.

Od druhého dějství měly navrch Češky a na střely na branku vyhrály druhou dvacetiminutovku jasně 9:2, jenže skóre se nezměnilo. Český tým nevyužil svou jedinou přesilovku v utkání, ve 34. minutě měla naopak štěstí Škodová, když její spoluhráčky propadly a Akane Šigaová nastřelila horní tyčku. Na druhé straně neuspěla Šapovalivová a takřka totožnou akci jako při prvním gólu nedotáhla do úspěšné koncovky Pejšová.

V úvodu třetí části nerozehrála ve vlastním obranném pásmu dobře Pátková. Kotouče se zmocnila Tokoová, protlačila se až na střed mezi kruhy k bekhendovému zakončení, Škodová sice ještě stihla zasáhnout, ale Ukitaová už byla z dorážky úspěšná. Češky se pak ubránily v oslabení. V polovině 58. minuty mohla rozhodnout Křížová, jenže nezamířila přesně.

Muselo tak rozhodnout prodloužení. Japonky měly v jeho úvodu dobré šance, ale Škodová zachránila svůj tým, vzápětí neuspěla v úniku Tejralová, ale pak se v signalizované výhodě prosadila Mrázová a rozhodla o cenném druhém bodu navíc.

Mistrovství světa hokejistek v Bramptonu (Kanada) :

Skupina A:

Česko - Japonsko 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Pejšová (Přibylová, Neubauerová), 64. Mrázová (Neubauerová, Lásková) - 44. Ukitaová (H. Tokoová). Rozhodčí: Cookeová, Rapinová (obě USA) - Smetková (ČR), Zachová (Kan.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 568.

Kanada - Švýcarsko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0),

Skupina B:

Německo - Švédsko 6:2 (1:1, 3:1, 2:0).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud