Miroslav Horák
Premium
2. listopadu 2023 • 10:20

Plekanec: Nejtěžší je nechodit ráno do kabiny. Reprezentace? Pocta i šance

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán a ikona reprezentace se vrací na místo činu. Tomáš Plekanec (41) se stal předmětem nečekaného a pečlivě utajovaného kroku, kdy byl oficiálně jmenován asistentem hlavního kouče národního mužstva. Týden překotných událostí v jeho životě nabral další obrátky. V sobotu vyšlo najevo, že kvůli vleklým trablům se zády je de facto odsouzen ukončit profesionální hráčskou kariéru, aby ve středu hokejový svaz pyšně hlásil, že hráče s tisícovkou startů v NHL a účastníka 11 mistrovství světa přijímá do trenérského štábu šéfa Radima Rulíka. „Je to fantastická šance, kterou beru s maximální pokorou,“ tvrdí v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz.



Máte toho dost v posledních dnech. Stíháte vůbec vstřebávat dojmy z nástupu do služeb národního týmu, který čeká na konci sezony MS v Praze?
„Jak víte, reprezentace pro mě byla vždycky čest. Kdykoli to šlo, dorazil jsem hrát. Nad nabídkou pomáhat reprezentaci v roli jakéhosi konzultanta jsme se bavili od léta. Byl jsem nachystaný klukům pomoci, ale do toho se stalo, co se stalo. A tak mi Radim a spol. nabídli, abych s nimi byl oficiálně a vlastně pořád. A slovo dalo slovo.“

Na co se nejvíc těšíte? Já bych řekl na to, až hráčům představíte vycizelované fígle, jimiž jste trápil protihráče všude po světě.
„Uvidíme, co přesně dostanu na starost a jak to celé bude nastavené.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud