3. prosince 2009 • 20:39

Pálffy se do národního týmu vrací v zápase proti Česku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová hvězda Žigmund Pálffy se po čtyřech letech vrací do slovenské reprezentace. Comeback do národního týmu by si měl sedmatřicetiletý útočník Skalice odbýt v úterý 15. prosince v přípravném utkání s českou reprezentací v Košicích. Figuruje v nominaci i na další zápasy s Běloruskem a Švýcarskem.



"Na dnešní schůzce se Žigmundem jsme dotáhli některé technické detaily k nejbližšímu programu a hovořili jsme i o kádru na nadcházející akci. Nic mu nebrání v tom, aby se k nám přidal už od začátku soustředění a absolvoval s týmem celou akci," řekl slovenský médiím reprezentační trenér Ján Filc s tím, že byla řeč také o přípravě před olympijskými hrami ve Vancouveru.

Pálffy naposledy reprezentoval na mistrovství světa v roce 2005 v Rakousku. Za národní tým dosud odehrál 64 zápasů a nechyběl u největšího úspěchu slovenského hokeje - triumfu na světovém šampionátu 2002 v Göteborgu. O rok později se v Helsinkách podílel na zisku bronzových medailí.

Pálffy, jenž má za sebou 684 zápasů v NHL s bilancí 329 gólů a 384 přihrávek, se v rámci přípravy na olympiádu ve Vancouveru zúčastní také Spenglerova poháru v Davosu v dresu Karlových Varů.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud