17. prosince 2009 • 21:41

Čajánek: Můj gól? Taková haluz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně šťastnou tečí rozhodl o druhém bonusovém bodu pro český tým v pražském souboji s hokjisty Finska útočník Petr Čajánek. V čase 61:40 se od Čajánka, který clonil před brankářem Iirem Tarkkim, odrazil kotouč vyslaný z hole Petra Čáslavy a trochu překvapivě skončil v síti.



"Jarda (Jágr) tam asi 20 nebo 30 vteřin vozil protihráče na zadním mantinelu, pak se to dostalo k Čáslavovi, tomu to trošičku nesedlo a já pak ani nevěděl, že je to v bráně," řekl Čajánek po utkání novinářům. "Prostě haluz, no... Krásně jsem si to tam zpracoval," smál se Čajánek.

Celý zápas hodnotil pozitivně. "Měli jsme spoustu šancí, ale Finové si také něco vytvořili, měli tam samostatný nájezd, hodně nás podržel Marek (brankář Schwarz). Ten výkon byl solidní a myslím, že to byl dobrý hokej," řekl Čajánek.

Litoval jen slabší produktivity. "Bylo by pěkné, kdybychom těch branek dali víc. Byly tam dvě tyčky, spousta dalších šancí, bohužel se to nepodařilo," doplnil Čajánek.
Svou roli sehrál vedle rozhodujícího zásahu také v 78 vteřin dlouhém oslabení z 48. minuty, kdy Finové doslova mačkali bránící trojici před českou brankou.

"Měli jsme tam asi dvakrát takovou poloviční šanci to vyhodit, což se nám však nepodařilo. Pak už v těch posledních 20 vteřinách je člověk tak zahlcený, že jen doufá, aby to soupeři někde odskočilo a nám se to podařilo vyhodit," připomněl krizovou chvilku.

Největší hvězda národního týmu.
Největší hvězda národního týmu.


Pochválil však také své souputníky, kteří velkou obětavostí nepřipustili změnu vyrovnaného stavu 1:1. "Tomáš Rolinek to tam parádně blokoval, Petr Čáslava to čistil před brankou, výborná práce," prohlásil.

Nestihl však již zaregistrovat samostatný únik obránce Vladimíra Sičáka, který jako první z vyloučených hráčů naskočil na led. "Já už jsem pomaličku kráčel na střídačku a viděl to až potom na kostce," přiblížil velkou únavu z náročného oslabení Čajánek.

A jak viděl výkon hvězdného Jágra? "Na ledě není moc čas sledovat výkon spoluhráče," řekl s úsměvem Čajánek. "Hlavně se mu však člověk snaží vyhovět a uvolnit se, aby mohl dostat přihrávku. Tam se nelze moc dívat na to, co tam kluci dělají. Ale myslím si, že všichni viděli, že zase podal parádní výkon," uvedl Čajánek.

S Jágrem tak úspěšně navázali na spolupráci z mistrovství světa ve Švýcarsku, kde byl třetím členem útočné formace Aleš Hemský. "V souvislosti s tím bych to nerozebíral, ale nějaké šance jsme si vytvořili, Jirka Hudler s Jardou hráli kombinačně výborně. Ta spolupráce je podobná, jen škoda, že jsme nedali více gólů," řekl Čajánek.

Velmi dobrý výkon podal brankář Marek Schwarz, který si sice připsal jen 17 zákroků, ale v třetí třetině vyřešil řadu nebezpečných situací. "Kluci měli pokryté dorážky. Moje práce je chytit první střelu, s tím ostatním mi pomohli," ocenil výkony spoluhráčů Schwarz, který se řádně zapotil při dlouhé finské přesilovce pět na tři a připsal si v ní fantastický zákrok proti Petrimu Kontiolovi.

Mladoboleslavského brankáře trochu mrzel jediný inkasovaný gól. "Byl to blbý odraz. Šlo to do tyčky a odrazilo se mi to od nohy do branky. Trošku smůla," litoval Schwarz, jenž si ale rychle oddechl, neboť jeho spoluhráči za necelou minutu vyrovnali.

V závěru a v prodloužení už se Schwarz pomalu začal připravovat na nájezdy, které se mu v této sezoně daří. Pomohl svým týmům k šesti výhrám v této herní činnosti. "Napadlo mě to. Je to ale hodně o štěstí, je to padesát na padesát. Jsem ale rád, že to dopadlo takhle a dali jsme gól," přiznal.

V solidním světle se předvedl i útočník Roman Červenka, jenž se sice gólově neprosadil, ale jeho formace měla řadu šancí. "Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli horší začátek, ale postupně jsme se do toho dostali. Šancí jsme měli více a myslím si, že jsme dnes měli vyhrát za tři body," řekl nejproduktivnější hráč extraligy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud