19. prosince 2009 • 19:47

Růžička: V generálce před OH bude chytat Schwarz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní zápas proti Rusku bude generálkou před únorovými olympijskými hrami. Rusové podlehli Finsku a nebudou chtít před vlastním publikem znovu zaváhat. "Víme, že to bude těžký. Myslím, že je to velká prověrka. Je to důležité, protože je to poslední zápas před olympiádou. Bude tady hodně horký led. Věřím, že Rusy hodně potrápíme," nechal  se slyšet trenér Růžička.



Trefa Petra Čajánka 11 vteřin před koncem třetí třetiny proti Švédsku uchovala českým hokejistům šanci na vítězství na Channel One Cupu v Moskvě. Aby svěřenci Vladimíra Růžičky ovládli po zářijovém triumfu na Českých hrách druhý turnaj EHT v sezoně, musí porazit Rusko a ještě jim nahrát výsledek duelu Švédska s Finskem.

Pokud by Češi vyhráli v normální hrací době, potřebovali by k prvnímu místu, aby Finové neporazili za tři body Švédy. Jestliže by se Růžičkovu výběru podařilo uhrát s Ruskem dva body, muselo by Švédsko porazit Finsko v nastavení.

ČEŠI VYROVNALI 11 VTEŘIN PŘED KONCEM, NAKONEC PADLI >>>

Před nedělním závěrečným dnem mají šanci na triumf všichni čtyři účastníci. A to jen díky tomu, že Češi dotáhli ztrátu a získali bod, jinak by ze hry o prvenství vypadli.

Růžička nebyl moc spokojený s výkonem týmu v první a druhé třetině. "Nebylo to ono. Hráli jsme hodně komplikovaně a neměli jsme pohyb, který byl přitom doma s Finskem vynikající. Nedařilo se nám přecházet modrou čáru, jak individuálně, tak přihrávkou," popsal Růžička příčiny, které vedly k vedení Švédů 3:0.

Třetí gól inkasovali Češi na začátku třetí třetiny, ale nebyl to rozhodující úder soupeře, protože Růžičkův tým se zvedl.

"Ve třetí třetině jsme hru mnohem více zjednodušili, nahazovali jsme kotouče. I Švédové, kteří hrají vzadu velmi dobře, začali chybovat. Musím smeknout klobouk, že za stavu 0:3 se Švédskem, které má vynikající obranu, jsme to srovnali na 3:3. Dokázali jsme se zase dostat do zápasu a vydolovali jsme z něj alespoň bod. Měli jsme samozřejmě ke konci i štěstí," uznal Růžička.

Jaromír Jágr diskutuje s Petrem Čajánkem (vpravo). Jaromír Jágr diskutuje s Petrem Čajánkem (vpravo).Foto Jaroslav Legner SPORT


Za stavu 0:2 sáhl do první formace, kdy Jiřího Hudlera nahradil Roman Červenka, ale jen na jedno střídání. K plánovanému testu hvězdy české extraligy s Jágrem možná dojde na delší dobu až proti Rusku.

"Měl jsem záměr něco s tím udělat, protože to do té doby nebylo ono. Uvidíme, jak to bude zítra. Nevím, jestli to vyzkouším celý zápas, nebo půl, ale něco udělám," podotkl.

Souhra Jágra s Hudlerem a Petrem Čajánkem se mu líbila hlavně proti Finsku, dnes tato formace dala také dva góly. "První zápas vynikající, dneska se to vyvíjelo jinak, ale na druhou stranu ten konec zápasu se podařil. Zajímá mě hlavně zítřejší zápas," doplnil.

Pochválil beka Miroslava Blaťák, který ozdobil svůj výkon i dvěma klíčovými asistencemi. "Pro mě je potěšující, že vynikající formu," uvedl Růžička. Jasno má o tom, že proti Rusku se postaví do branky Marek Schwarz, který vychytal výhru proti Finsku.

"Kuba Štěpánek jel na tuto akci nastydlý. I proto v prvním utkání šel do brány Schwarz. Potřebujeme, aby se Kuba dal zdravotně dohromady. V neděli bude chytat zdravý Schwarz," dodal.

Vstoupit do diskuse
1

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud