14. března 2018 • 19:41

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 4:1. Druhý triumf Ocelářů řídil Polanský

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Pardubic s dvěma výhrami! Hokejisté Třince zvládli i druhé čtvrtfinále Generali play off TELH, ve kterém přemohli Dynamo rozdílem 4:1. Oceláři tak vedou v sérii s Východočechy už 2:0 na zápasy. Vítězství Slezanů řídil ve druhém duelu zkušený útočník Jiří Polanský, jenž si připsal dva góly a jednu asistenci. Bitvu pak okořenila i bitka Lukáše Krajíčka s Jordanem Perretem ze třetí třetiny zápasu.



Polovina úvodní třetiny přitom patřila hostům a zdálo se, že včerejší prohra po nájezdech na nich nezanechala stopy. Lépe se pohybovali a několikrát soupeře přečíslili, ale aktivitu nevyjádřili gólem. Největší šanci spálil Sýkora, který měl po skvělé přihrávce Marosze dost času si promyslet, jak Hrubce zblízka překonat, ale v rozhodující fázi mu sjel puk z hokejky. Pardubicím jakoby následně uškodila přesilovka pět na tři, v níž za 39 sekund ani nevystřelily.

Polanský na sebe poprvé upozornil jako asistent. Po jeho pasu ale Růžička nezvedl v gólové šanci puk nad levý beton Kacetla. V závěru první třetiny Polanský opět ukázal svou šikovnost. Na přihrávku Krajíčka od zadního mantinelu nastavil chytře brusli, od níž skončil puk v brance. Celou situaci ještě prověřil videorozhodčí, ale třinecký útočník do kotouče nekopl.

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 4:1. Druhou výhru Ocelářů řídil dvěma góly Polanský
Video se připravuje ...

Polanský přiznal po úterním utkání, v němž dal dvoustou branku za Oceláře, že ho láká překonat i klubový rekord v počtu vstřelených gólů. A Richardu Královi, který ho drží s 209 zásahy, se znovu přiblížil v úvodu druhé třetiny. Svačina přikopl puk Draveckému, který uvolnil Polanského a ten zvýšil střelou do prázdné branky.

Pardubice druhá inkasovaná branka probrala, měly několik dobrých střídání, Trončinský trefil střelou od modré dokonce tyč. Domácí kouč Varaďa si proto vybral oddechový čas a poté už narůstaly šance hlavně na straně Třince. Jednu z nich využil ve druhé třetině Adamský, který se po přihrávce Polanského dostal do úniku a prosadil se střelou nad vyrážečku Kacetla. Gólman Pardubic vzápětí zachránil hosty od čtvrtého gólu, když vychytal Ciencialu.

Hosté do závěrečné části nastoupili v brance s Kloučkem, kterého zachránila pravá tyč po střele Polanského. Místo toho udeřilo na druhé straně. Beran z mezikruží překonal Hrubce střelou nad lapačku a v sérii skóroval potřetí. Hosté vycítili šanci, Tomášek i Cardwell ale druhý gól nepřidali. Naopak při závěrečné power play inkasovali z hole Ciencialy počtvrté.

Góly

Domácí: 19:38. Polanský, 21:56. Polanský, 37:48. Adamský, 59:57. Cienciala

Hosté: 49:10. Beran

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Petružálek, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Rákos, M. Kovařčík, Cienciala – Kvasnica.

Hosté: Kacetl (41. Klouček) – Čáslava (A), Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Ščotka, Holland – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, M. Kaut – Beran, Dušek, J. Sýkora.

Rozhodčí

Jan Hribik, Petr Lacina – Petr Blümel, Milan Kis

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)

Třinec - Pardubice: Tohle je play off! Krajíček se serval s Perretem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud