24. července 2008 • 16:51

Útok Sparty: Ton - Výborný - Ručinský?

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejproduktivnější hráč extraligy, čtyřnásobný mistr světa a k nim nová superposila Sparty. Ve srozumitelnějším znění: Petr Ton, David Výborný, Martin Ručinský.



Tak by mohl vypadat v následující sezoně první útok Sparty.
"Variant se nabízí víc. S Martinem jsem nepočítal, dával jsem jeho příchodu tak deset procent. Když jsem se to dozvěděl, potěšilo mě to a jako první mě opravdu napadla tahle spolupráce," přiznává kouč František Výborný.

Navrátilec David Výborný spolupráci s novou akvizicí uvítá. "Moc se na to těším. Odehráli jsme spolu něco i v nároďáku, takže si na sebe určitě brzy zvykneme," říká syn sparťanského trenéra, jenž zároveň zastává funkci sportovního manažera. A tal si do svého útoku vlastně ulovil levé křídlo.

Osminásobný mistr naší nejvyšší soutěže včera zahájil přípravu na ledě. O den dříve, než bylo plánováno. "Šlo o to si vyzkoušet věci. Od čtvrtka se začne zostra," říká Martin Ručinský.

A co jeho zařazení k Výbornému s Tonem? "Můžu mít nějaké přání, ale je věc trenérů, kam mě postaví. Já budu hrát tak, aby se mnou byli spokojeni," tvrdí skromně Ručinský, který se podpisem smlouvy ve Spartě stal jedenáctým borcem ze zlaté naganské party, který bude působit v extralize.

"Co jsem sledoval loni ligu, tak všichni tihle kluci hráli výborně. Je to dobře i pro samotnou soutěž a mladé kluky, kteří se mohou od někoho učit. Jen nám už bohužel není sedmadvacet jako před deseti lety," nahodí ironický úsměv Ručinský.

Smutek naopak zavládl na Slavii, která o Ručinského také usilovala. "S Martinem jsme to dlouho probírali," přibližuje Vladimír Růžička, slávistický manažera trenér. "Nadále zůstává mým velkým kamarádem, beru ho skoro jako svoje dítě, ale nedá se nic dělat. Takový je život."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud