28. července 2008 • 15:30

Slavia zahájila se všemi hvězdami

Autor: Miroslav Grossmann
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr si dal načas a jako poslední ze všech extraligových týmů zahájil v neděli se všemi hvězdami přípravu na ledě. Na prvním tréninku nechyběla ani posila Milan Kraft.



Bylo právě pět hodin odpoledne. Venku vedro, na zimáku jako v ledničce. A z kabiny vyšel Vladimír Růžička. Hráči už kroužili po ploše a čekali na šéfa. Když ale trenér došel na střídačku, posadil se. Tlačila ho pata.

„Už mám za sebou tři týdny na ledě. Dva týdny hokejové školy a týden s mladýma,“ vysvětloval krátký odpočinek. „Ale na popojíždění bolavá pata nevadí.“

Růžička párkrát klepnul hokejkou do boty a za pár minut už se přidal ke svěřencům. Dohlížel, jak asistent Jiří Kalous vede trénink. A cvičení následovalo cvičení. Žádné klouzání.

„To je paráda, tady,“ křiknul v krátké pauze obránce Jan Novák na střídačku, kde posedávali maséři a pozorovali potící se hráče. „Je to paráda, koukat se na to, jak nemůžete,“ reagovala střídačka.

„Ale ne, nebylo to extra rychlý a jsem rád. Hoďka rychle utekla,“ zůstával v klidu Jaroslav Bednář, tahoun Slavie v jarním play off.

Během tréninku ho ale trápily nové rukavice. „Dones mi ty loňský,“ žádal maséra. „Ty nový jsou špatný. Mám grip (úchop) na hokejce a rukavice jsou taky pogripovaný, takže to vůbec neklouže. Vůbec nemůžu míchat,“ krčil rameny.

Slávisti si užili i legraci. Když měli hráči pořádně zasprintovat, mladík Roman Červenka si odvážně vyšlápl na kapitána Josefa Beránka. Oba se za jízdy hákovali, až shodili láhev postavenou na mantinelu.

„Byla to sranda. Chtěl jsem trochu oživit první trénink. Pepíček to bere,“ culil se dvaadvacetiletý drzoun. A co na to o 16 let starší Beránek? Naštěstí to přešel s úsměvem…

Na první přípravě scházel pouze Karol Sloboda. Vrátil se ze srazu slovenského nároďáku, a tak dostal volno. Hráče pozoroval od mantinelu.

Naopak přebývali Jan Hejda a Vladimír Sobotka, kteří příští sezonu odehrají v zámoří. A nechyběl ani Milan Kraft, jediná velká posila mistra. Ještě v dubnu hrál proti Slavii finále v dresu Karlových Varů a teď přešel na vítěznou stranu.

„Hodně kluků jsem znal a ty, které ne, jsem poznal už při play off. Hraje se na sedm zápasů, obličeje se zapamatují. Všechno je v pohodě,“ usmál se.

Slavii čeká v příštích dnech kombinace suché přípravy s tréninkem na ledě. „A hned začneme také regenerovat. Bude sauna, voda a na strečink nastupuje Helena Fuchsová,“ připomněl Růžička pokračující angažmá bývalé atletky u slávistických hokejistů.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud