Miroslav Horák
12. září 2008 • 20:44

Drama v Pardubicích rozsoudily nájezdy

TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávisté se v návalu naštvání ze ztraceného vedení brodili jen pár minut, vítěznými nájezdy zapsali druhé vítězství a potvrdili rázný nástup do sezony.



Hlasy trenérů
Václav Sýkora (Pardubice): "Pro nás to bylo první utkání doma a bylo vidět, že hráči jsou namotivováni. Slavia byla velice nebezpečná v rychlých protiútocích. My jsme celé utkání byli v situaci, že jsme dotahovali její náskok. Doufám, že to bude pro nás dobrý impulz do dalších zápasů."

Jiří Kalous (Slavia): "Utkání mělo obrovský náboj, hrálo se nahoru dolů, moc se netaktizovalo a bylo tam velké nasazení a přineslo to velmi kvalitní hokej. Řekl bych, že vyhrál šťastnější tým, i když si myslím, že za stavu 3:1 jsme si nechali zápas utéct a to je škoda. Byl to ale výborný hokej."

Spokojené však jsou i Pardubice. Aby ne! Ještě v 56. minutě domácí prohrávali 1:3 a jejich úporná snaha nenapovídala, že by se mělo odehrát drama. Ale ono přišlo. Útočník Starý třetí trefou sezony obstaral naději, kterou v čase 59.18 zabalil do bodu únavou ničený Divíšek.

Na domácích byla znát obrovská úleva. Kdyby totiž i napodruhé odevzdali body, slabší povahy by si jistě připomněli loňský depresivní start. A to by sebou mohlo přinést následky do dalších kol.

Utkání jsme sledovali online ›››

Však se kouč Václav Sýkora radoval i přes porážku: „Musím hráčům poděkovat za to, že dokázali jít za výsledkem až do konce. Proti tak vyspělému týmu jako je Slavia, to není vůbec snadné. Doufám, že je to pro nás impuls,“ věří Sýkora.

Náladu si v rozuzlení výrazně spravil i Jaroslav Bednář. Ťuknutí do zad od kouče Růžičky znamenalo jediné: možnost opravy předchozí zahozené penalty. Bednář za stavu 1:2 ve 34. minutě ztroskotal na Lašákovi, který mu blafák vystihl. „Jánkovi jsem to spolknul, vychytal mě,“ řekl střelec k první exekuci.

Souhrn 2. kola Extraligy ›››

V první sérii pak Bednář švihem trefil omluvu. Byla to jediná proměněná penalta. „Věděl jsem stoprocentně, že udělám něco jiného. Myslel jsem na střelu, na blafáky je Lašák rychlej.“

Nachlazený Bednář byl rád, že to má za sebou. „Celej zápas jsem prožíval strašnou smůlu,“ postěžoval si. „Takovej pocit už jsem dlouho nezažil. Snažil jsem se držet v pohodě, ale moc to nešlo. Byl to divnej den, proto jsou dva body super,“ zhodnotil.

Divíšek zařídil bod, ale spokojený nebyl >>>

Mistrům tak stačila pouhá dvě kola, aby se uvelebili v důležitém klidu. Vlastně kopírují minulý rok. To taky zahájili zhurta, v prvních osmi kolech sedmkrát vyhráli. Pohoda z poslední zlaté jízdy u slávistů zřejmě přetrvává. Odnese ji zítra Mladá Boleslav?

Moeller Pardubice - Slavia Praha 3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Starý (Snopek), 56. Starý (Kolář, Koukal), 60. Divíšek - 19. D. Hruška (Kadlec), 22. Červenka (Tomica), 47. D. Hruška (Žižka, Beránek), rozhodující sam. nájezd Bednář.
Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 8862.

Sestavy:
Pardubice: Lašák - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma, Šeda - Pivko, Divíšek, Tvrdík - Somík, Blažek, Ondřej - Starý, Koukal, Kolář - Zohorna, Radil, Cetkovský. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Žižka, Drtina, Kolařík, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Borovanský - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud