3. října 2008 • 19:56

Vítkovice vybojovaly výhru na Kladně

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna prohráli v 11. extraligovém kole s Vítkovicemi těsně 2:3 a svou sérii nezdarů tak prodloužili již na šest utkání.



Souhrn 11. kola>>>

Hosté z Ostravy naopak stoupají tabulkou, jsou již druzí a na vedoucí pražskou Slavii ztrácejí již pouze jediný bod.

Hlasy trenérů
Zdeněk Müller (Kladno):
"Jsme velice zklamáni. Po té, co jsme vyrovnali na 2:2, jsme měli další šance zápas rozhodnout ve svůj prospěch, ale obránce Trončinský zbytečně ztratil puk za vítkovickou brankou a vzápětí jsme inkasovali potřetí."


Kamil Konečný (Vítkovice): "Největší radost máme určitě z vítězství, protože dnes jsme nepodali tak dobrý výkon jako v předchozích zápasech. Přestože jsme hráče upozorňovali na velmi kvalitní přesilové hry Kladna, dvakrát jsme v nich inkasovali a jen díky výbornému Pincovi v brance jsme nedostali další góly."

Domácí sice začali aktivně, ale bývalý kladenský gólman ve vítkovické kleci Pinc byl téměř bez práce. Severomoravané postupně převzali iniciativu a výsledkem byl dvoubrankový náskok.

O úvodní gól se postaral Hruška a následně Svačina využil šikovné Šimíčkovy nahrávky. Kladenští však těsně před odchodem do šaten dokázali snížit, když Bělohlav 20 sekund před koncem využil přesilovku.

Začátek druhé části přinesl obrovskou šanci na vyrovnání svěřencům trenéra Müllera, neboť měli 71 sekund výhodu dvou hráčů na ledě. Ale z přesilové hry gólový efekt nepřišel, protože Diviš dvě své velké šance promarnil.

Naopak hosté mohli své vedení navýšit, ale Kvapil ztroskotal na pozorně chytajícím Cikánkovi, jež opět zastupoval absentující Kopřivu a Orcta. Před druhou sirénou měl zase příležitost Diviš s Hořavou, ale puk do branky hostí nedostali.

Kladno zdolal odchovanec Burger>>>

V poslední třetině si Hadamczikovi svěřenci dlouho hlídali těsné vedení. Až při druhém vyloučení francouzského útočníka ve vítkovickém dresu Treilleho se opět vydařila kombinace kladenským hokejovým dvojčatům Procházkovi s Paterou a Procházka srovnal na 2:2.

Psychická výhoda měla být tak jednoznačně na straně Středočechů, ale hosté nakonec měli vedle herní kvality i více štěstí. Při nájezdu dvojice Trončinský - Tenkrát domácí neuspěli, když jejich příležitost zneškodnil Pinc a vzápětí ujel exkladenský Burger a desátou brankou v sezoně překonal Cikánka. Konec zápasu si hosté již celkem v poklidu pohlídali.

Výsledek:

Geus Okna Kladno - Vítkovice Steel 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Bělohlav (Hájek, Patera), 49. Martin Procházka (Patera) - 13. R. Hruška (Kvapil), 18. Svačina (Šimíček, M. Barinka), 55. Burger (Petrovický, Kvapil). Rozhodčí: Homola - Křivský, Guth. Vyloučení: 5:5, navíc Kalla (Kladno) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2861.

Sestavy:
Kladno:
Cikánek - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Tončinský, P. Hořava, Srdínko - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Tenkrát - Rudovský, Čurilla, Eberle. Trenéři: Müller a Kasík.

Vítkovice:
Pinc - M. Barinka, Jurečka, Trnka, Kuboš, Krstev, Stehlík - Ujčík, Šimíček, Svačina - Krenželok, Burger, Petrovický - R. Hruška, Treille, Kvapil - Roman, Korhoň, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud