6. října 2008 • 15:20

Nedvěd se na rok upsal Liberci

Autor: čtk
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Petr Nedvěd dnes podepsal roční smlouvu s Libercem. V kontraktu je zahrnuta také roční opce. Příchod libereckého rodáka do týmu Bílých Tygrů potvrdil tiskový mluvčí klubu Jan Rachota.



Třetí nejproduktivnější Čech v historii NHL zasáhne již do dnešního zápasu 12. kola extraligy proti Znojmu.

Nedvěd se na spolupráci s Libercem dohodl již v létě. Poté ale dostal nabídku zúčastnit se kempu New York Rangers a bojovat o šanci na návrat do NHL. V ní strávil patnáct sezon a jen 18 zápasů mu chybí k magické hranici 1000 odehraných utkání.

Ve třech přípravných zápasech sice dal dvě branky, ale vedení Rangers mu nakonec s ohledem na jeho věk smlouvu nenabídlo.

Šestatřicetiletý hráč se již před týdnem vrátil do Česka, ale do Liberce nezamířil. O jeho služby totiž projevily zájem i jiné kluby. Nakonec se ale rozhodl, že bude hrát extraligu ve svém rodišti.

Stříbrný medailista z olympijských her 1994 v Lillehammeru, kde hrál za Kanadu, působil v Česku i v minulé sezoně. V dresu Sparty nastřílel v základní části 20 branek a připsal si pět asistencí. Ve čtvrtfinále play off, ve kterém Sparta prohrála právě se Severočechy, přidal jednu finální přihrávku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud