31. října 2008 • 19:50

Na Kladno už umějí

Autor: Miroslav Grossmann
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO - Chtějí zbořit staré pořádky? Asi ano. Sparťané včera na Kladně, kde se jim v posledních letech vůbec nedařilo, opět vyhráli.



Radost sparťanských hokejistů
Radost sparťanských hokejistů


HLASY TRENÉRŮ

Zdeněk Müller (Kladno):
"Bylo to utkání velmi dobré úrovně s velkým nasazením. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme za stavu 1:0 měli několik šancí, i krátkou přesilovku pět na tři, ale bohužel jsme to nevyužili. V závěru této třetiny jsme po chybách inkasovali a to bylo rozhodující. Sparta už si v závěru vítězství zkušeně nenechala ujít."

Marian Jelínek (Sparta):
"Naše mužstvo podalo velice kompaktní a bojovný výkon. Přijeli jsme s určitými obavami, protože máme pět zraněných hráčů. Odvést si šest bodů z Kladna v jedné sezoně, to nevím, v jaké sezoně se to povedlo. Jsme nadmíru spokojení. Změnili jsme systém hry, snažili jsme se zjednodušit hru. Martin Ručinský v sobotu odlétá do Londýna, kam přijede doktor, který mu operoval už jednu kyčel. Bohužel ta situace nevypadá moc dobře. Petr Ton má natržený úpon svalu na boku."

Už podruhé v sezoně. Po zářijové výhře 4:1 včera přidali úspěch 3:1. Obešli se přitom bez dvou hvězd Martina Ručinského a Petra Tona.

Souhrn všech zápasů 20.kola extraligy nejdete zde ›››

Dvě sezony po sobě Výborného tým na ledě Středočechů jen prohrával. Padl ve čtyřech zápasech v řadě a ani předtím se mu moc nedařilo. Dvěma posledními výhrami ale mizernou bilanci notně vylepšuje.

Jízda Pražanů za včerejší výhrou ale nebyla tak zřetelná jako v předchozím utkání. Úvodní branku dali domácí a sparťané museli zápas obracet. Byl u toho moment, který měl být původně výhodou pro Kladno. V polovině duelu za stavu 1:0 mohl Müllerův tým zvýšit vedení při přesilovce 5 na 3.

Měl na to sice jen 19 sekund, ale domácí ve všech předchozích přesilovkách dokázali Spartu zmáčknout a vytvořit si šance. Mělo to přijít zase!

Jenže dvojnásobná výhoda Paterově formaci nevyšla. Při pokračující přesilovce 5 na 4 se domácí dokonce museli bránit sparťanským šancím. „To nás nabudilo. V zápase musí přijít nějaký impuls, třeba se povede přesilovka, nebo ubrání oslabení,“ řekl sparťanský obránce František Ptáček.

Jeho tým klíčový okamžik zvládnul. A během dvou minut dvěma góly otočil zápas. Právě Ptáček nejprve vyrovnal svým prvním gólem v sezoně. Málem protrhl síť v rohu branky. Obrat pak dokonal Kratěna po výstavní kombinaci s Výborným a střelou do odryté branky.

„Před tímhle druhým gólem jsme neuvěřitelně propadli,“ bědoval kladenský brankář Miroslav Kopřiva. „Pak nás Sparta k ničemu nepustila a pohlídala si to,“ dodal.

Bylo to tak. Sparta, která v několika nedávných zápasech nedokázala udržet těsné vedení, nepustila v dalším průběhu soupeře do pořádné šance. Nejblíže k ní byl Kuchler, ale po zásahu Jerofejevse před brankou šel k zemi. Diváci v tu chvíli hodně spílali rozhodčímu Minářovi.

Pražané drama nepřipustili, Melichárkovu střelu dorazil dvě minuty před koncem za Kopřivu osamocený Broš. Holešovičtí počtvrté v řadě bodovali.

V utkání jim přitom chyběly dvě hvězdy. Petr Ton nehrál kvůli naraženému boku a Martin Ručinský kvůli problémům s kyčlí. „Letí do Londýna k lékaři, který ho léčil v Americe. Shodou okolností tam je na nějaké konferenci,“ uvedl sparťanský asistent Marian Jelínek. Ani jeden z útočníků nenastoupí ani v nedělním zápase v Pardubicích.

 

Geus Okna Kladno - Sparta Praha 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Bělohlav (Martin Procházka) - 37. Ptáček (Langhammer), 39. Kratěna (D. Výborný), 59. Broš (Melichárek).
Rozhodčí: Minář - Guth, Křivský.
Vyloučení: 6:8.
Využití: 1:0. Diváci: 3916.

Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, Šmach, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Kuchler.
Trenéři
: Müller a Kasík.

Sparta
: Pöpperle - Černošek, Gulaši, Ptáček, Jerofejevs, L. Procházka, Jan Hanzlík - D. Výborný, Broš, Kratěna - Melichárek, Langhammer, Látal - Mrňa, Podlešák, Hromas - Hrdel, Mikulík, Krätzer.
Trenéři
: D. Výborný a M. Jelínek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud