15. prosince 2008 • 17:25

Nedvěd odrovnal Drábka do konce sezony!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Václav Drábek z Mladé Boleslavi musí po zbytek sezony na hokej zapomenout. Po faulu libereckého Petra Nedvěda má totiž kromě pohmožděného ramena také vážně poraněnou kyčel, s níž musí na operaci.



Vedení Středočechů se dnes dozvědělo výsledek vyšetření. "Z mladoboleslavské nemocnice nám bylo sděleno, že má Drábek prasklé pouzdro kyčelního kloubu. Jde o vážné zranění, které si vyžádá dlouhodobé léčení. Drábek si v této sezoně nezahraje, musí na operaci. V úterý se rozhodne, kdy na ni půjde," uvedl sportovní ředitel klubu Jaromír Šindel pro server hokej.cz.

Nedvěd způsobil Drábkovi zranění v 16. minutě první třetiny a byl za nebezpečné naražení na hrazení potrestán sudím Janem Hribikem kromě dvouminutového trestu také osobním trestem na deset minut.

I s ohledem na zranění však s tímto výrokem Mladoboleslavští nesouhlasí. Hned v sobotu proto podali stížnost k vedení Asociace profesionálních klubů a požadují Nedvědovo dodatečné potrestání.

Stížnost obdržela také komise rozhodčích, neboť Hribik podle Mladé Boleslavi vyloučil libereckého útočníka v rozporu s pravidly. "Prohlíželi jsme si situaci na videu, šlo o likvidační zákrok. Nedvěd musel tušit, co může způsobit.

Podle našeho názoru v té chvíli přesně věděl, co udělá. Proto jsme podle patřičných regulí vznesli protest. Nyní čekáme na vyjádření disciplinární komise," prohlásil Šindel.

Nelenilo však ani vedení Bílých Tygrů, které oslovilo disciplinární komisi s podnětem k prošetření odvety ze strany Denise Kazionova vůči Nedvědovi, která přišla necelé čtyři minuty před koncem zápasu a mladý ruský útočník za ni inkasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud