23. prosince 2008 • 15:53

Zlín podruhé vyhrál venku za tři body

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Praha je hokejistům Zlína zaslíbená. Nikde jinde se ve venkovním zápase neradovali ze zisku tří bodů. Ty zatím vybojovali jen na Spartě a v úterý pak na Slavii. Úřadujícího mistra pokořili 5:3.



Bez sedmi vteřin celé dvě minuty měli hráči Slavie výhodu přesilové hry 5 na 3. Za stavu 0:2 měli v polovině základní hrací doby velmi dobrou příležitost snížit a dostat Zlín pod tlak. Jenže Pražané jsou v opravdové krizi.

Za celou výhodu vystřelil kloudně jen obránce Kadlec, který jednou trefil tyč a podruhé slabiny navrátilce do branky Moravanů Igora Murína. Ten si zaskákal a bylo mu dobře. Pohromě v podobě inkasovaného gólu dokázal v pohodě zabránit.

Hlasy trenérů po utkání
Jiří Kalous (Slavia Praha): "Musím poblahopřát Zlínu, protože byl jednoznačně lepší než my, minimálně o třídu. Ten výkon, který jsme předvedli, byl hrůzostrašný a víc k tomu nemám co dodat.
Nevidím hráčům do hlav a nedokážu náš výkon vůbec vysvětlit.

"Rostislav Vlach (Zlín):
"Myslím, že dnes jsme podali velmi dobrý výkon, dali jsme i celkem dost branek a chtěl bych klukům pouze poděkovat za tři body."

Svěřenci kouče Růžičky tak naproti své střídačky stále sledovali nepříznivý stav, který si hosté vydobyli dvěma pohlednýma akcemi v první desetiminutovce duelu.

Nejprve se do úniku utrhla dvojice Vlach, Pšurný. První jmenovaný si pohrál s obráncem Kadlecem, druhý pak ideální přihrávku napříč brankovištěm napálil do odkryté Svobodovy svatyně. Druhý přesný zásah poté v přesilovce obstaral Andrej Kollár, když dorazil Rachůnkovu střelu od modré čáry.

Od té chvíle už bylo jasné, kdo je na ledě pánem. Slavia kazila kombinace, nemohla se dostat přes zahuštěné střední pásmo. Když už se do dobrých palebných pozic dostali Bednář, Beránek nebo Micka, vždy ztroskotali na ne příliš jistém Murínovi, který nebyl schopen puk udržet a dával tak forvardům soupeře šanci k nebezpečným dorážkám.

Dlouho ho to nemuselo mrzet. O čisté konto přišel až necelou minutu před druhou přestávkou. A hodně kuriózním způsobem. Milan Kraft se usídlil za brankou. Míchal, míchal, míchal, až se mu pomalu začínali tribuny smát. Jenže exkarlovarský bleskově zasunul kotouč podél tyčky a nadvakrát přetlačil brankářův beton - 1:2.

Naděje Slavie sice stouply, ale optimismus jejích fanoušků netrval dlouho. V poslední třetině spustili Zlínští kanonádu a třemi rychlými zásahy vyprovodili Svobodu na střídačku. Domácí pak jen Červenkou a Bednářem korigovali na konečných 3:5 a na výhru v O2 Aréně čekají již od 2.11.

Souhrn 33. extraligového kola >>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud