2. října 2009 • 20:40

Vary zesměšnily na vlastním ledě Plzeň

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Karlových Varů rozdrtili v dnešním 11. kole extraligy v západočeském derby doma Plzeň 7:0 a slavili v šestém utkání ve své nové hale teprve druhou výhru. Úřadující mistr také ukončil sérii tří porážek. Gólman Lukáš Sáblík si připsal první čisté konto v sezoně.



Karlovarským vyšel skvěle vstup do utkání. Už v 17. vteřině se radovali z vedení, když Skuhravý přistrčil puk Kumstátovi, který překonal gólmana Francouze střelou pod horní tyč.

Hlasy trenérů
Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "My jsme rádi, že jsme tento zápas zvládli. Je velice pozitivní, že jsme i vstřelili branky a žádnou neobdrželi. Kluci hráli bojovně s velkou obětavostí.

Je potřeba, abychom podobný výkon předvedli i v dalších zápasech."

Marian Jelínek (Plzeň):
"K zápasu se těžko něco říká. Soupeř byl ve všech činnostech lepší a agresivnější. Musíme se rychle poučit do dalšího zápasu.

Koledovali jsme si již poslední tři utkání. Jak se říká, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne."


Energie se pak ubránila v oslabení, dokonce i 15 vteřin ve třech proti pěti. Ve čtvrté minutě, kdy hráli domácí stále ještě ve čtyřech, mohli zvýšit, ale Skuhravý v úniku na plzeňského gólmana nevyzrál.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Při další přesilovce hostů tečoval Vampola Benákovu střelu, ale Sáblík byl na místě. Ve stoprocentní šanci se v 11. minutě ocitl domácí Dej, ale Francouz byl na místě.

Ke kuriózní situaci došlo o tři minuty později, kdy se karlovarský útočník Košťál uprostřed ledové plochy srazil s rozhodčím Husičkou, který po ošetření pokračoval v soudcování dále. Sáblíka pak nepřekonal Vampola a v 18. minutě už Karlovy Vary vedly o dvě branky, když bek Brňák bekhendem vysunul do úniku Zuckera, který byl faulován, ale přesto úspěšně zakončil.

Brňák versus hostující Adamský.Foto Michal Beránek (Sport)


Druhá třetina začala vyloučením karlovarského kapitána Skuhravého a při přesilové hře hostí nebezpečně na Sáblíka dorážel Kanaďan Scofield. Ve 24. minutě opět udeřilo na druhé straně.

V přesilové hře domácí vyšachovali soupeře a Pletka pohodlně upravil na 3:0. O tři minuty později ujel v oslabení Kumstát, byl faulován, ale nařízené trestné střílení neproměnil Kristek.

Převaha domácích pokračovala a ve 31. minutě provětral lapačku hostujícího Francouze Pech. Jenom obětavý pád domácího obránce Muchy zabránil Adamskému ve 33. minutě ve snížení.

Zucker slaví další branku do sítě Plzně..
Zucker slaví další branku do sítě Plzně..


SOUHRN KOLA >>>


Hosté se s nepříznivým stavem nehodlali smířit a postupně si vytvořili šance Adamský, Scofield a zejména Vlasák. Toho bravurně vychytal pravým betonem Sáblík. Ještě na konci druhé třetiny ale zvýšil náskok domácích po akci na jeden dotek po přihrávkách Kristka a Melenovského Hluchý.

Do závěrečné třetiny nahradil Francouze další mladík Mazanec, který držel čistý štít do 47. minuty. Pak ho překonal střelou do levého horního růžku Němec. Exhibice domácích pokračovala. Na 6:0 po nahrávce Kristka zvyšoval Melenovský. Poslední slovo měl v 54. minutě Pech.

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)


Branky a nahrávky: 1. Kumstát (Němec, Skuhravý), 18. Zucker (Brňák, Haščák), 24. Pletka (Kumstát, Němec), 38. Hluchý (Melenovský, Kristek), 47. Němec (Pech), 48. Melenovský (Kristek), 54. Pech (Zaťovič, Dej).
Rozhodčí: Husička, Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 5225.

Sestavy:

Karlovy Vary: Sáblík - Mucha, Brňák, Dobroň, Hájek, Němec, Prošek, Parýzek, Tribuncovs - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Haščák, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.


Plzeň:
Francouz (41. Mazanec) - O´Brien, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Dobrovolný - Dvořák, Benda, Adamský - Bomersback, Kracík, Vlasák - Scofield, Vampola, Tvrdík - Kubica, Heřman, Stránský - od 28. navíc Jan Kovář. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud