4. října 2009 • 21:55

Slipčenko: Nula? Nemrzí mě to!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelých šest minut chybělo brankáři Robertovi Slipčenkovi, aby svou premiéru na domácím ledě v dresu pražské Slavie, ozdobil svou první extraligovou nulou.



Přestože mu v 55. minutě pokazil v oslabení Pražanů čisté konto obránce Lukáš Galvas, čtyřiadvacetiletý nový objev v brance úřadujícího vicemistra z toho neměl ani trošku pokaženou náladu. Odchytal svůj třetí zápas v nejvyšší soutěži a připsal si druhou výhru.

"Ta nula ani moc nemrzí. Jsem strašně moc rád, že jsme vyhráli a nekoukám jako dřív na nějaká čísla a procenta úspěšnosti. Dívám se hlavně na mančaft, abychom vyhrávali a dařilo se nám," řekl v rozhovoru s novináři Slipčenko. "Děkuju klukům, jak perfektně bránili. Zlín neměl skoro žádný šance."

Slavia do utkání skvěle vstoupila, Slipčenko byl v první třetině prakticky bez práce a za stavu 3:0 nedovolil soupeři zdramatizovat vývoj, když při přesilovce svého tým kryl samostatný únik Petra Lešky.

"Kluci mi říkali před zápasem, ať si dám pozor na tu jeho kličku, takže jsem věděl dopředu, co udělá. Víc jsem si zajel, a kdyby mi to vystřelil na lapačku, tak by to byl asi gól. Ale udělal to, co mi kluci říkali dopředu," okomentoval neúspěšný Leškův bekhendový blafák mezi betony.

Zlín mohl vést, ale na Slavii selhal >>>

Vyzrál na něj až Galvas v přesilovce, což Slipčenka rozčílilo. Nikoliv prý ale kvůli tomu, že tím přišel o čisté konto. "Věděli jsme, jak přesilovky hrají a sehráli ji, jak jsme si řekli. Bohužel zůstal hráč sám a dával to do prázdný brány," doplnil.

V Slavii, která řešila problémy s brankáři už v minulé sezoně, začal ročník Dominik Furch, který je ale nyní na farmě v Havlíčkově Brodu v první lize. Před Stanislavem Nerudou dostal Slipčenko poprvé příležitost v 9. kole na ledě Vítkovic, které Pražané prohráli těsně 2:3. Při porážce s Pardubicemi 2:5 chytal Neruda, Slipčenko si řekl o šanci v dnešním zápase v pátek v Liberci, kde pomohl k výhře 5:2.

Loni přitom dělal jen dvojku v tehdy ještě druholigovém Táboře a odchytal jen pět utkání. V té době ho vůbec nenapadlo, že by chytal extraligu. "Určitě jsem to nečekal a jsem za tu šanci, kterou jsme dostal, strašně moc rád. Doufám, že ji budu pevně držet v rukou," podotkl Slipčenko, který kopíruje svým vstupem do extraligy loňský příběh Nerudy.

Boj o místo jedničky ve Slavii bere stejně jako tehdy on s klidem. "Určitě to je nápor na psychiku, ale na druhou stranu si říkám, že loni už jsem skoro málem skončil s hokeje, teď jsem dostal šanci a chci jí držet. Nervózní ani nejsem, snažím se být flegmatický. Nenervovat se jako dřív, když jsme byl mladší," řekl.

Gólman, který působil ve Slavii už v mládežnických letech, měl za sebou
působení v první lize v Opavě, Havířově, Kadani a Mostu. Od nedávných myšlenek o konci kariéry ale nastal díky šanci ve Slavii velký obrat.

"Měl jsem před dvěma roky zranění s kolenem. Utrhl jsem si meniskus. Potom jsem dochytával v Litoměřicích v druhé lize a bylo těžké něco sehnat, protože jsem skoro nic neodchytal a bylo všude plno. Dostávali šanci mladí. Neměl jsme tolik příležitosti se někam dostat," vyprávěl Slipčenko.

S koučem Vladimírem Růžičkou se dohodl na zkoušce ve Slavii. "V první lize jsem něco odchytal. S Mostem jsme postoupili do první ligy. Pak jsme byl v Táboře, kde sice moc nechytal, ale taky jsme postoupili. Takže něco snad umím," dodal Slipčenko.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud