24. listopadu 2009 • 21:42

Kalla: Rozhodčí nás na konci normálně vyautoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jaroslav Kalla se stal hrdinou vypjatého závěru zápasu mezi předposledním Kladnem a obhájcem prvenství z Karlových Varů. Vývoj zápasu dlouho směřoval k výhře domácích, ale vše změnil vypjatý závěr, kdy hosté vyrovnali a domácí opory Radek Bělohlav, František Kaberle a také Martin Procházka s Pavlem Paterou si postupně vykoledovaly vyšší tresty za nesportovní chování.



Přestože šli Středočeši do nastavení jen ve třech, vymohli si rychle trestné střílení, z něhož jim právě Kalla zajistil druhý bod.

Na domácích hráčích bylo po utkání i přes vítězství znát velké rozčarování. Patera s Procházkou se k utkání nechtěli raději vůbec vyjadřovat, přestože Procházka se dvakrát trefil a ukončil tak svůj dlouhý střelecký půst. Skóroval totiž až v 17. utkání sezony a za předchozích 16 duelů si připsal jen tři asistence. "Rozhodčí nás na konci normálně vyautoval," řekl za všechny Kalla.

Kladenští nakonec mohli být rádi alespoň za dva body. "Podle vývoje jsme měli mít tři, ale nakonec jsme rádi, že máme ty dva s ohledem na to, co se dělo na konci zápasu," připomněl Kalla. Podle názoru domácích sudí Pavel Hodek a Robin Šír závěr vůbec nezvládli, čímž utrhli lavinu emocí. "Bylo tam hodně nepotrestaných faulů, už to nešlo vydržet, protože se to kumulovalo," podotkl na omluvu svých spoluhráčů Kalla.

Kladno promarnilo vedení, rozhodlo až v prodloužení >>>

Sám skvěle unesl tíhu okamžiku. Na začátku prodloužení se ujal exekuce trestného střílení a prostřelil gólmana Lukáše Sáblíka. "Při trestném střílení jsem se snažil zklidnit. Chtěl jsem to proměnit, abychom nemuseli hrát celé prodloužení ve třech. Snažil jsem se trefit pod lapačku a povedlo se," popsal Kalla.

Během závěrečných osmi minut a tří vteřin přišli Středočeši o čtyři hlavní hvězdy týmu, když na trestnou lavici či rovnou do kabin museli postupně zamířit Bělohlav, Kaberle a také hokejová dvojčata Procházka s Paterou. Všichni nasbírali dohromady 105 trestných minut. Kapitán Patera dokonce hodil ve vzteku ze střídačky směrem k rozhodčím hůl a vyfasoval trest ve hře, který mu automaticky vystavuje stop na další zápas.

Kladenští trenéři tak měli při skládání sestavy na prodloužení hodně omezené možnosti, navíc Paterovo počínání znamenalo pětiminutové oslabení. "Nedalo se nic dělat, ale nikdy jsem to nezažil, aby čtyři naši hráči dostali trest na deset minut nebo do konce utkání. To se nám asi ještě nestalo. Byly tam nějaké emoce a sporné momenty, kvůli nimž k tomu všemu asi došlo," uvedl kouč Zdeněk Müller.

Poklidný zápas začal nabírat jiný směr na konci 52. minuty. Při začínající přesilovce Kladna byl Jakubem Čuttou ostře naražený na hrazení Radek Bělohlav a chvilku mu trvalo, než se zvedl z ledu. "Je to pravděpodobné, že tahle situace to odstartovala, hosté by šli do tří," přemítal Müller. "Radek však místo toho dostal desítku za to, že protestoval," dodal Müller.

Svůj pohled na emotivní závěr nabídl i bývalý dlouholetý mezinárodní rozhodčí Jiří Adam. "Do 56. minuty pískali rozhodčí velice dobře, ale jejich výkon v závěru zápasu hodně ovlivnil neodpískaný faul Čutty na Bělohlava.

Závěr pak absolutně nezvládli. Nezažil jsem čtyři osobní tresty v tak krátké době. Sudí měli po prvním nebo druhém takovém trestu začít více komunikovat s kapitány, hlavně pak s domácím Paterou, a snažit se hru uklidnit," řekl ČTK Adam.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud