19. března 2010 • 21:10

Kometa zdolala mistra a je blízko záchraně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Brna zdolali v pátém kole skupiny o udržení v extralize Karlovy Vary 2:1 a zatím suverénně kráčejí bojem o záchranu. Kometa po páté výhře za sebou totiž unikla poslední Mladé Boleslavi už na rozdíl deseti bodů.



Energie zůstává sedm kol před koncem jediný bod od hrozby baráže, protože naopak v play out všechno prohrála a získala jediný bod.

Kouč Josef Paleček, který se vrátil minulý týden na lavičku Západočechů po svém odvolání na začátku listopadu místo Pavla Hynka, se ani napočtvrté nedočkal výhry. Energie naposledy slavila v posledním kole základní části po výhře právě v Brně 2:1. Dnes ale prohrávala po gólech Martina Richtra a Jiřího Dopity 0:2 a v 47. minutě jen snížil Jan Košťál.

Do domácího dresu se po hostování z Olomouce vrátil obránce Koma, hosté sestavu z minulého kola nezměnili. Kometa začala aktivněji, ale přes pozornou obranu soupeře se k vážnějšímu ohrožení Mensatora dlouho nedostávala. Takže jako první musel zachraňovat domácí gólman Hovi, když v páté minutě ujel domácím ve vlastním oslabení Pech, ale zblízka na brněnského brankáře nevyzrál.
Plynulost hry pak na dlouhé minuty rozbila častá vyloučení na obou stranách, ale přesilovky se hráčům nedařily. Brňané dokonce v polovině třetiny prohospodařili dvouminutovou převahu o dva hráče. Přesilovka jim vyšla až v poslední minutě, kdy na trestné lavici seděl Cyganov. Richter prostřelil Mensatora od modré čáry.

Druhá část navázala v rozháranosti na první. Hosté měli třikrát výhodu přesilové hry, ale jejich rány létaly vysoko a daleko od tyčí brněnské branky. Takže osud zápasu režírovaly hokejové osobnosti v brněnském dresu. V 33. minutě se z pravé strany proháčkoval před Mensatora Erat a vyražený puk ze skrumáže před brankou Dopita, byť z ostrého úhlu, zkušeně dopravil do prázdné poloviny branky.

V 38. minutě si Erat akci zopakoval, ale tentokrát ho podťala hokejka Čutty. Domácí se trestného střílení dožadovali marně a s přesilovkou si neporadili. Mensator měl trochu práce jen ve 40. minutě se střelou Ovčačíka.

Poslední část zahájilo s větším počtem hráčů na ledě Brno, ale jako by čekalo, až hosté budou v plném počtu. Když se tak stalo, ujel Hubáček a Mensator musel pro hosty zachraňovat naději pro další pokračování zápasu. Třígólové vedení Komety by nevýrazné Vary už asi těžko doháněly. Západočeši to nejspíš pochopili a rázem bylo několikrát horko i před Hovim.

V 47. minutě se až před brankáře Komety prokličkoval Košťál a zblízka zavěsil puk pod horní tyč. Brno už nemohlo svůj náskok jen bránit a zase začalo hrát i dopředu. V 50. minutě trefil Dopita tyč a vzápětí promáchl před volnou brankou Eratovu gólovou přihrávku.

V 52. minutě ale brněnský nápor zastavilo Brabencovo hákování. Domácí přežili oslabení s odřenýma ušima. Podržel je Hovi a při střele Kumstáta měl štěstí, když po ledě těsně minula jeho levou tyčku. V čase 58:26 opustil Mensator branku a hosté hráli power play. Dobře bránící Brno si už ale tříbodovou výhru vzít nenechalo.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Richter (Brabenec), 33. Dopita (Erat) - 47. Košťál (Pech).
Rozhodčí: Blecha, Mikula - Chytil, Poruba.
Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0.
Diváci: 7123.

Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Koma - Erat, Dopita, R. Dlouhý - R. Procházka, Divíšek, Hubáček - Šindel, Huml, Brabenec - Varaďa, Meidl, Ludvík.

Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Prošek, Čutta, Nosek, Mucha, Dobroň, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Cyganov, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Hluchý.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud