20. března 2010 • 21:00

Sparta zdolala Vítkovice a vede v sérii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve třetím čtvrtfinálovém utkání extraligy nad Vítkovicemi 5:2 a ujali se v sérii vedení 2:1 na zápasy. Domácí rozhodli mezi 30. a 38. minutou, kdy získali tříbrankový náskok Tomáš Netík a v přesilovkách Martin Ručinský s Michalem Brošem.



Ručinský si v této fázi připsal i dvě asistence. Utkání sledovala nejvyšší návštěva letošního play off 10.502 diváků. Čtvrtý zápas série na čtyři vítězné duely se hraje v neděli od 18:10 opět v Praze.

Broš s Látalem se radují z další brankyFoto Michal Beránek (Sport)
Ostravané začali v Tesla Aréně aktivně, v úvodu se usadili v útočném pásmu, ale do první velké šance se dostal ve třetí minutě sparťan Koreis, který nadvakrát Štěpánka bekhendem nepřekonal. Slušně zaplněná Tesla Aréna se dostávala do varu, protože domácí hned třikrát za sebou šli na trestnou lavici. Hosté ale početní výhody nezužitkovali. Stejně tak se nevedlo ani Spartě při více než tříapůl minutové výhodě po Hruškově nebezpečné hře vysokou holí.

Na góly se čekalo až do druhého dějství, protože v úvodním se hrálo bez velkých šancí a pokusy z dálky oba brankáři bez potíží pohlídali. Po 92 vteřinách po přestávce se ale už radovali sparťanští příznivci. Tonovu střelu ještě Štěpánek vyrazil, ale po Cunikově pokusu už protlačil kotouč za záda reprezentačního gólmana Výborný. Ve 28. minutě nejprve na Štěpánka nevyzrál Broš a z protiútoku Vítkovice vyrovnaly, když Kvapilovu přihrávku od mantinelu usměrnil z mezikruží za Přikryla Francouz Treille.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>

Sparta ale brzy strhla vedení zpět na svou stranu. Koreis ještě neuspěl, ale pak vybruslil po narážečce s Ručinským z pravé strany nepokrytý Netík a blafákem do forhendu poslal svůj tým podruhé do vedení. V 33. minutě navíc Ručinský přesměroval při Sičákově vyloučení Vykoukalovu střílenou přihrávku do vítkovické sítě a bylo to už 3:1. V 38. minutě potrestal Barinkovo vyloučení ještě Broš, který byl po Ručinského přihrávce z rohu sám před Štěpánkem.

I Sparťan Přikryl musel předvést několik těžkých zákroků
I Sparťan Přikryl musel předvést několik těžkých zákroků


V 45. minutě mohl ještě zvýraznit vedení při vlastním oslabení po chybě hostů Langhammer, ale v sólu Štěpánka mezi betony neprostřelil. Za minutu se radovali hosté, když Jurečkovu střelu tečoval Selingr, který se objevil v sestavě až v reakci na nepříznivý vývoj. Sparta si ale bezpečně hlídala výhru a náskok mohli ještě pojistit Broš, Netík či Výborný při přečíslení s Tonem.

Jelikož šance nevyužili, dali ještě hostům naději. Vítkovičtí hráli po vyloučeních Koreise a Hanzlíka pět minut před koncem dokonce 39 vteřin v pěti proti třem, zkusili i power play, ale Sparta odolala. Výsledek dovršil 74 vteřin před koncem při další hře bez brankáře hostů Ton.

Sparta Praha - Vítkovice Steel 5:2 (0:0, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. D. Výborný (Cunik, Ton), 30. Netík (Ručinský), 33. Ručinský (Vykoukal), 38. Broš (Ručinský, Látal), 59. Ton (D. Výborný, Jan Hanzlík) - 28. Treille (Kvapil, Burger), 46. Selingr (Jurečka, Ujčík).
Rozhodčí: Minář, Šír - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0.
Diváci: 10.502. Stav série: 2:1.

Sparta:
Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, Philipp, Cunik, Vojta - Kratěna, Broš, Hromas - Ton, D. Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Koreis.

Vítkovice:
Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka, od 41. navíc Rehák - Klimek, Burger, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Szturc, Vrána, Plášek - od 41. navíc Selingr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud