26. března 2011 • 20:39

Slavia znovu vyhrála a je krok od finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slavie porazili ve čtvrtém utkání semifinále play off extraligy Třinec 4:0. Pražané zvládli i druhé utkání v domácím prostředí a nad vítězem základní části vedou v sérii již 3:1 na zápasy. Góly vítězů vstřelili před rekordní návštěvou letošního play off 13.052 diváků Michal Poletín, Michal Vondra, Tomáš Svoboda a Lukáš Endál, čisté konto vychytal Miroslav Kopřiva. Slavia může v pondělí završit postup v pátém souboji, který se odehraje na ledě Třince.



Třinec vstoupil do čtvrtého duelu s přeskupenými útočnými formacemi a do branky nasadil Vojtka. Předsevzetí o lepší disciplíně ale porušil již po 84 vteřinách Lojek, jenž musel za faul vysokou holí na trestnou lavici na čtyři minuty. Slavia jeho prohřešek využít nedokázala, a to i proto, že Sklenář těsně před brankovištěm minul ostrou přihrávku do vyložené šance. Pražané byli i poté aktivnější, Poletínovu střelu ale zlikvidoval Vojtek.


Ve 14. minutě se i díky přesilovce poprvé výrazněji osmělili hosté, Varaďova tečovaná přihrávka ale proletěla těsně kolem pravé tyče Kopřivovy branky. Oceláři měli poté na 37 vteřin k dispozici dokonce dvojnásobnou početní výhodu, Polanského dorážku ale pokryl Kopřiva. V 19. minutě přistálo Kolaříkovo nahození od modré čáry na horní tyči, puk se chvilku nato dostal k Poletínovi a ten téměř z nulového úhlu zaskočil střelou na bližší tyč Vojtka.

V úvodu druhé třetiny přišli Pražané o Kuboše, který se po tvrdém střetu jen ztěžka zvedl z ledu a zamířil rovnou do kabin. Před polovinou základní hrací doby hráli slávisté kratičkou přesilovku pět na tři, kterou sice nestihli využít, ale v následné klasické početní výhodě pálil od modré čáry Svoboda, Endál s Vondrkou vzápětí společně doráželi pouze do Vojtkova levého betonu, ale kotouč se dostal zpět na hůl znovu Vondrkovi a bylo to 2:0.

Třinečtí byli blízko rychlé odpovědi, jenže Hudcovo tečované nahození o kousek minulo Kopřivovu klec. Ve 38. minutě měl po rychlém ofenzivním výpadu obrovskou šanci Polanský, jehož pokus sice dokázal vykrýt Kopřiva, kotouč se však vynořil v brankovišti za jeho zády, kde mohl do prázdné branky dorážet Kohn, Roth ho ale výborně zablokoval.

Vojtek zasahuje, Varaďa mu pomáhá
Vojtek zasahuje, Varaďa mu pomáhá


Na konci 42. minuty pálil pohotově ihned po vyhraném vhazování Růžička, Kopřiva však stihl na poslední chvíli zareagovat a kotouč vykopl. Poté se dostali do přečíslení dvou na jednoho ve vlastním oslabení Svoboda se Sklenářem, avšak Svobodovo zakončení pokryl Vojtek. V 50. minutě dostal Třinec konečně puk za Kopřivova záda, ale až ve chvíli, kdy byla lehce posunuta branka, gól proto nebyl po dlouhé konzultaci sudího Hradila s videorozhodčím uznán.

Krátce nato hráli Oceláři další přesilovku pět na tři, tentokrát dokonce dlouhých 84 sekund, jenže Kopřiva ustál bez úhony Květoňovu šanci i tvrdé rány z holí Hrabala a Růžičky. Třinec si sice vytvořil i poté velký tlak, ale když v polovině 56. minuty Svoboda propálil parádní ranou Vojtka, bylo jasné, že favorit odjede z české metropole s prázdnou. Pouhých 14 vteřin před závěrem ještě přidal čtvrtý gól Endál.

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Poletín (Jaškin), 30. Vondrka (T. Svoboda), 56. T. Svoboda (Kolařík), 60. Endál (Třetina, Krenželok). Rozhodčí: Minář, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 13.052. Stav série: 3:1.

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Roth - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Endál, Vondrka - Krenželok, Sklenář, T. Svoboda - Jaškin, Třetina, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Krajíček, Seman, Lojek, Richter, od 21. navíc Hudec - Varaďa, Bonk, M. Růžička - Orsava, Kohn, D. Květoň - McGregor, Peterek, Polák - Hrňa, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
17
Finále
Články odjinud


Články odjinud