5. dubna 2018 • 21:00

Emoce v závěru! Erat neunesl porážku Komety a vrhl se na Moravčíka

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnská labutí píseň se zastavila na čísle 13. Přesně tolik vítězství si hokejisté Komety před čtvrtečním duelem připsali na svůj účet v play off. To už je však minulostí. Mužstvo kouče Libora Zábranského nezvládlo čtvrtý duel série proti Plzni a se Západočechy prohrálo na svém ledě 1:2. Nával emocí a zklamání z porážky vytrysklo po závěrečné siréně, kdy se brněnský lídr Martin Erat doslova utrhl ze řetězu. 



Druhé finále v řadě chtěl se svým týmem vybojovat v co nejkratší době. Jenže se tak nestane. Kometě včele s hokejovým velikánem Martinem Eratem se v aktuálním play off poprvé objevil zádrhel při cestě za obhajobou titulu. Před brněnskými diváky se o to zasloužili plzeňští Indiáni, kteří oživili naději a protáhli sérii do 5. duelu na svůj led.

Brnu má sice stále pevně v rukách možnost posledního úderu, ale okamžitý vztek z prohry byl na úřadujících mistrech znát. Především na Eratovi. Kapitán českého týmu na olympiádě v Pchjongčchangu se v posledních vteřinách hry pokoušel vytvořit šanci k vyrovnání skóre. Jeho tým k tomu měl velkou příležitost, když deset vteřin před koncem třetí třetiny hrál před brankářem Miroslavem Svobodou.

Kometa Brno - Plzeň: Emoce na ledě! Strhla se mela, v potyčce nechyběl ani Erat
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Naděje Komety však rychle zhasla, neboť plzeňští soupeři vyhráli vhazování a puk poslali do pravého rohu hřiště, kam oba soupeři okamžitě zamířili. Ke kotouči se ale dostali dřív hosté a co nejvíc se snažili, aby se k němu nedostali domácí. Povedlo se, Kometa puk nezískala a prohrála. Po odpískání konce zápasu Erat v tu ránu vypěnil a pustil se do Indiánu, kteří ho nepustili k šanci. Do konfliktu se dostal s obráncem Michalem Moravčíkem. Oba aktéři dostali symbolicky ještě dvouminutový trest za hrubost.

Kometa Brno - Plzeň: Kratěna byl sám před Čiliakem, ten ho vychytal
Video se připravuje ...

 

Góly

Domácí: 51:43. H. Zohorna

Hosté: 21:22. Kracík, 23:58. D. Kindl

Sestavy

Domácí: Čiliak (Langhamer) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Barinka – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vincour, L. Čermák (C), Vondráček.

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – Jones, Moravčík, Čerešňák, Vráblík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Pulpán – Gulaš (A), Mertl, Stach – Indrák (A), Kratěna, Kantner – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Pour, Preisinger, Hollweg.

Rozhodčí

Hodek, Hribik – Hynek, Zíka

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 diváků

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud