12. dubna 2022 • 12:41

Těžká ztráta pro Spartu! Tomášek si v šarvátce zranil kotník a má po finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty dokázali v pondělí postoupit po šesti letech do finále extraligy, v boji o titul proti Třinci však budou postrádat jednoho ze svých klíčových útočníků Davida Tomáška. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů odstoupil z pátého semifinále proti Českým Budějovicím po první třetině a podle Sparty má poraněný kotník.



Šestadvacetiletý Tomášek se zranil v závěru první třetiny při šarvátce s útočníkem Motoru Jiřím Novotným. Ještě před tím stihl svým šestým gólem v play off posunout Spartu do vedení, od druhé dvacetiminutovky už v sestavě Pražanů chyběl.

Tomášek dosud v deseti zápasech play off nasbíral 13 bodů za šest branek a sedm asistencí a výrazně se tak podepsal pod postup Sparty do finále.

Pondělní utkání nedohrál ani obránce Adam Polášek, který by ale ve finále neměl chybět. Boj o titul začne v pondělí na ledě Třince.

Tomáškovo zranění je nepříjemná zpráva i pro reprezentačního trenéra Kariho Jalonena, odchovanec Sparty totiž patřil mezi adepty na start na květnovém mistrovství světa ve Finsku.

SESTŘIH: Sparta Praha - České Budějovice 3:2. Domácí jsou po šesti letech ve finále, v závěru rozhodl Horák
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud