23. listopadu 2011 • 20:08

Plzeň urvala výhru v dramatickém derby, Slavia padla v nájezdech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Plzně se podařilo v rámci duelu 32. kola extraligy odčinit debakl z Litvínova a v západočeském derby porazili po dramatickém průběhu Karlovy Vary 5:4. Zápas 27. kola odehráli ve Zlíně hokejisté Slavie a dočkali se alespoň bodu po prohře 3:4 po samostatných nájezdech.



Plzeň přehrála Energii na vlastním ledě už posedmé za sebou. Třetí západočeské derby sezony rozhodl ve 48. minutě kanadský obránce Geoff Kinrade svou první trefou v plzeňském dresu.

Kvůli utkání fotbalistů Plzně v Lize mistrů padlo úvodí buly na všední den nezvykle brzy, už v 16:00. Lépe se s tím vyrovnali domácí a již druhou střelu na branku přetavili ve vedoucí gól, když mezi kruhy prosadil Pitule.

Hosté vůbec nestačili rozjetým Indiánům v rychlosti a od další pohromy je uchránil jen skvělý zákrok gólmana Salfického. V 5. minutě ovšem někdejší oblíbenec plzeňských diváků nemohl dosáhnout na dorážku zcela volného Johnsona z bezprostřední blízkosti a Plzeň vedla 2:0.

Dušan Salfický pouští rozhodující gól plzeňského Geoffa Kinradeho
Dušan Salfický pouští rozhodující gól plzeňského Geoffa Kinradeho

Až poté poprvé zahrozili hráči Energie, po přečíslení dva na jednoho ale Pech vystřelil mimo. Postupně nápor domácích slábl a hosté v 10. minutě díky osvědčené, a dnes opět obnovené spolupráci, Skuhravého a zakončujícího Kumstáta snížili. Plzeň navíc záhy po vyloučení v modrobílém dresu debutujícího Vykoukala a nešťastném vyhození puku St. Pierra nabídla soupeři 36 vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři, kterou Nosek tvrdou ranou využil k vyrovnání.

Černou tříminutovku domácích uzavřel v pokračující přesilovce Skladaný, jenž ranou z pravého kruhu dokonal obrat. Domácí zareagovali střídáním brankářů, ale přes aktivitu směrem dopředu se ve zbylých sedmi minutách první třetiny do šance nepropracovali.

V prostřední části se divoký průběh uklidnil. Hosté se soustředili na bránění těsného náskoku a se spolehlivě chytajícím Salfickým odolávali množství plzeňských střel. Devětatřicetiletý matador dokázal vyrážečkou ve 27. minutě zastavit štiplavý volej Dudy, včasným rozklekem zneškodnil Kovářovu teč po šikovné příhře Straky a po polovině utkání měl štěstí při střele kapitána Indiánů, jež těsně minula odkrytou branku.

Ve 33. minutě už po ideální nahrávce agilního Straky zpoza branky zblízka pohodlně vyrovnal na 3:3 Kratěna. Z tlaku se Energie na chvíli vymanila po individuálním průniku Kumstáta, jemuž ve skórování zabránil prvním těžkým zákrokem Svoboda.

Nepříznivý stav se hosté snažili v závěrečné dvacetiminutovce zvrátit aktivnějším pojetím, ale Zaťovič i poté Skuhravý po střelách z levé strany ztroskotali na připraveném Svobodovi. Ten si po dalším nedůrazu svých obránců poradil i s příležitostí Skladaného. Na druhé straně Salfický vytěsnil mimo Hanzlíkův bekhendový blafák.

Ve 46. minutě se opřel v prostoru mezi kruhy do Dejovy přihrávky Košťál a střelou mezi Svobodovy betony vyrovnal na 4:4. O dvě minuty později dokázal odpovědět bombou z pravého kruhu Kinrade a uklidnil prořídlé tribuny pátým gólem. Definitivně mohl rozhodnout další nový hráč domácích Pletka, ale zblízka minul. Závěr zdramatizoval zbytečným vyloučením Duda, hostující bek Nosek ovšem při hře bez brankáře zblízka pálil nad.

HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 5:4 (2:3, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
2. Pitule (Dvořák), 5. Johnson (Pitule, St. Pierre), 33. Kratěna (Martin Straka, Stránský), 36. Duda (M. Heřman, Pletka), 48. Kinrade (Pitule) - 10. Kumstát (Skuhravý), 12. Nosek (Pech, Skuhravý), 13. Skladaný (Mocek, Gawryletz), 46. Košťál (Skladaný). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Jindra, Pouzar. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci: 3642.
Plzeň:
Mazanec (13. Svoboda) - Marušák, Jiří Hanzlík, Vykoukal, J. Jeřábek, Dan Růžička, St. Pierre, Kinrade - Duda, Martin Straka, Kratěna - Horna, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, M. Heřman, Mrňa (35. Petruška). Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Karlovy Vary: Salfický - Gawryletz, Gřegořek, Nosek, Gulaši, Přindiš, Mocek, Bombic, Gründling - Dej, Pech, Zaťovič - Kumstát, Skuhravý, Mikeska - Skladaný, Melenovský, Košťál - Zucker, Kupec, Kuběna. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

V nájezdech rozhodl Leška

Hokejisté Zlína porazili v předehrávce 27. kola extraligy pražskou Slavii 4:3 po samostatných nájezdech. V úvodu utkání vstřelil dva góly v rozmezí dvou minut Roman Vlach, přesto to Zlínu nestačilo na výhru v základní hrací době. Slavia totiž ve třetí třetině srovnala s domácími krok a podařilo se ji vynutit si prodloužení. Druhý bod nakonec získali zásluhou Petra Lešky Berani.

Již po půlminutě utkání si hokejisté Zlína vyzkoušeli hru v početní výhodě, vyloučení Alinče ale potrestat nedokázali. Následně ale vstřelil dva slepené góly Vlach. Jeho trefy od sebe dělily dvě minuty. Na opačné straně chytil brankář Horčička do lapačky propagační střelu Doležala a poté si poradil i s pokusem Vondrky.

V polovině první třetiny odčinili v oslabení domácí hráči svůj technický prohřešek za špatné střídání. Ke konci první dvacetiminutovky se hosté usadili v obranném pásmu Zlína, Kůrka ale vystřelil zblízka pouze do připraveného Horčičky.

Pražané mohli snížit v polovině duelu, kdy byl vyloučen Veselý, v oslabení si brankář Horčička připsal několik zákroků a jeho tým se ubránil bez újmy na skóre. Poté se oba týmy přetlačovaly o přechod přes střední pásmo. Ani jeden celek si vážnější šanci nevytvořil. Smůlu měl zlínský Důras, neboť jeho střela skončila na brankové konstrukci Furchovy svatyně.

Snížit se hostům podařilo ve 43. minutě. Zlínští se sice ubránili v oslabení, ale po návratu Čecha si vybral slabší chvilku brankář Horčička. Po odrazu puku od zadního hrazení se jej srazil betonem do branky. Poté Zlín nevyužil další přesilovku, ale mrzet jej to mohlo jen chvilku. Na 3:1 totiž následně zvýšil Ondráček.

Slavia se ale rychle dostala zpět do kontaktu. Po pěkné individuální akci snížil Kůrka. Poslední minuty základní hrací doby tak nabídly zajímavou zápletku. V ní měli navrch hosté a v 57. minutě se dočkali vyrovnání. Prodloužení zajistil kapitán Kadlec.

O vítězi se nerozhodlo ani v prodloužení, i když v jeho závěru hráli hosté přesilovou hru. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí, kterým zajistil výhru Petr Leška, jenž proměnil dva nájezdy.

PSG Zlín - HC Slavia Praha 4:3 po sam nájezdech (2:0, 0:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Vlach (Kubiš), 6. Vlach (Ondráček, Tesařík), 46. Ondráček (Lučka), rozhodující sam. nájezd Leška - 43. Krejčík (Krenželok), 47. Kůrka (Alinč, Vašíček), 57. Kadlec (Kůrka). Rozhodčí: Mikula, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3, navíc Sim (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3521.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Zámorský, Lučka - Holík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Fořt, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Slavia: Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Krenželok, Sim, T. Svoboda - Kalus, V. Růžička ml., Doležal - Micka, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud