9. ledna 2012 • 16:59

Tresty za brněnské fauly: Vašíček pět zápasů, Svoboda tři

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vysoké tresty dostali od hokejové disciplinárky hráči Komety Brno za svoje fauly v minulých dvou zápasech. Obránce Jiří Vašíček si za páteční zákrok na budějovického útočníka Lukáše Kuchejdu nezahraje celkem pět zápasů, Jakub Svoboda si po faulu kolenem v neděli na Slavii odpyká tři utkání.




„Jsou to vysoké tresty, navíc v situaci, kdy se hraje o umístění v desítce, nám budou oba hráči citelně chybět. Máme tři dny na to, abychom se k trestu vyjádřili, a rozhodneme se, zda to uděláme,“ řekl brněnský manažer Pavel Zubíček.

Poté, kdy v prosinci inkasoval pětizápasový distanc litvínovský útočník Martin Ručínský za zákrok hokejkou na brněnského hráče Jaroslava Svobodu, zřejmě nezbyde Kometě nic jiného než verdikt přijmout bez připomínek. Vašíček, který si v zápase vysloužil trest ve hře, napadl Kuchejdu za stavu 4:0 ve třetí třetině, když mu zbytečně oplácel předchozí zákrok u mantinelu. Disciplinárka mu nedala maximální trest, ten by byl ještě o tři zápasy vyšší.

VIDEO: Vašíček fauluje budějovického Kuchejdu

„Měl jsem z verdiktu obavy a ty se bohužel potvrdily. Doufal jsem, že komise přihlédne k faktu, že Kuchejdovi nic není, měl jen jeden steh. Zákrok ale v televizi vypadal ošklivěji, než se skutečně stal,“ tvrdil Vašíček.

Podle něho sehrála roli v posuzování i jeho pověst zlého muže, v extralize je se 103 minutami třetím nejtrestanějším hokejistou. Naproti tomu budějovičtí hráči byli na ostrého beka Komety hodně rozezlení. Kuchejda sice vyvázl téměř bez zranění, jen se stehem a boulí na hlavě, ale Vašíčkovo počínání označil za tragédii.

Jakub Svoboda fauloval kolenem Michala Vondrku ze Slavie v nedělním utkání v Praze, které bylo plné potyček, emocí a nervozity. Nevyznamenali se ani fanoušci Brna, kteří během druhé třetiny vyrazili plexisklo. Celkem dva brněnští hráči dostali trest do konce zápasu, vedle Jakuba Svobody za faul taky jeho jmenovec Tomáš za protesty.

Provinilci zaplatí i finanční postih do brněnské pokladny, tresty se pohybují v řádech tisíců korun.

VIDEO: Nervózní utkání Komety na Slavii

„Hráče máme od toho, aby hráli, ne aby seděli na tribuně. Je potřeba si uvědomit, že potřebujeme vyhrávat a to bez disciplíny a sebeovládání nejde. To je jedna ze základních věcí. Musíme se ukáznit,“ zlobil se brněnský trenér Zdeněk Venera.

Kometa se stala nejtrestanějším týmem víkendu, za dva zápasy nasbírali její hráči 121 trestných minut. Oba potrestaní hráči jí chybět celý týden. Už v úterý pojede tým do Vítkovic k dohrávce se slepenou obranou, protože vedle Vašíčka je nejistý ještě start Tomáše Žižky. Kvůli úderu do hlavy nedohrál nedělní duel na Slavii.

Rozhovor s obráncem Jiřím Vašíčkem čtěte v úterním vydání deníku Sport

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud