19. března 2012 • 20:38

Brno v euforii! Kometa vyřadila Spartu a je v semifinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | ČTVRTFINÁLE PLAY OFF | Hokejisté Komety Brno se postarali o největší senzaci dosavadního průběhu play off extraligy, když nečekaně vyřadili lídra základní části Spartu. V dnešním šestém zápase na domácím ledě Kometa vyhrála 4:1 a celou sérii proti Pražanům ovládla na zápasy 4:2.




Sparta se pokusila odvrátit mečbol soupeře útočnou agresivitou. Pražanům k tlaku dopomohly také přesilovky. Stejně jako v předcházejících duelech si však nedokázali poradit s nepříjemnou a účinnou defenzívou protivníka. Hrdinou zápasu byl poté brankář Jiří Trvaj.

Golmanská jednička Brna si hned na začátku poradila s šancemi Tenkráta a následnou dorážku Broše, kterou stačil v poslední chvíli vyrazit betonem. O aktivitě Sparty svědčí i zásahy brankářů v první dvacetiminutovce. Pöpperle si jich připsal osm a domácí Trvaj čtrnáct.

Jenže dva góly v rozmezí 72 sekund střílela Kometa. Nejprve v 16. minutě se po dorážce prosadil Jaroslav Svoboda. O druhou branku se postaral Jakub Svoboda, jenž se nejrychleji zorientoval před brankou Sparty.

Hráči děkují fanouškům za podporu.
Video se připravuje ...

Pražané vykřesali hned v úvodu druhé třetiny naděje na zvrat. Při hře čtyři na čtyři sice stačil střelu obránce Krsteva brankář Trvaj vyrazit. Jenže k odraženému kotouči se dostal Tenkrát a bekhendem poslal pohotově kotouč do sítě.

Sparta ucítila šanci na otočení zápasu, tlačila do to útoku a vytvořila si převahu. Navíc domácím ubývaly síly, neboť trenér Venera nasazoval do hry většinou jen tři formace. V závěru druhé třetiny se ale Kometa nadechla k odporu. Jakub Svoboda se probil za brankou protivníka přes dva zadáky Sparty a místo střely chytře přihrál volnému Divíškovi, jenž číhal u tyčky a pohodlně poslal kotouč za brankovou čáru.

Vítězné kolečko Kajot arénou.
Video se připravuje ...

Třetí inkasovaný gól vítěze základní části zlomil, Pražané se sice ve třetí části snažili s výsledkem něco udělat, ale museli riskovat a v obraně navíc chybovali.

V 41. minutě se ocitl sám před Pöpperlem Čermák, jenž trefil pouze tyčku. O tři minuty později po další hrubce hostů ujel Petrovický, naznačil přihrávku na najíždějícího spoluhráče a sám ukázkově zakončil. Rozklížená Sparta se ze čtvrté branky již nevzpamatovala. Vyprodaná Kajot arena tak mohla slavit nečekaný triumf.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)


Branky a nahrávky: 16. Jaroslav Svoboda (Dlouhý, L. Čermák), 17. Jakub Svoboda (T. Svoboda, Divíšek), 39. Divíšek (Jakub Svoboda, Kováčik), 44. Petrovický (M. Hruška) - 21. Tenkrát (Krstev, Sersen). Rozhodčí: Minář, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:8, navíc Y. Treille (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Koreis - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Balej, H. Zohorna, Polodna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Sparta: Pöpperle - Milam, Sersen, Krstev, Jan Hanzlík, Kasík, Philipp, Husák - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - S. Treille, Foster, Y. Treille - Jánský, T. Rachůnek, Lapšanský. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Fanoušci Komety v brněnské Kajot aréně.
Fanoušci Komety v brněnské Kajot aréně.

Cestou do rozbouřené kabiny si někteří našli čas pro podpis.
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
22
Finále
Články odjinud


Články odjinud