23. března 2012 • 20:35

Šlégrovi se premiéra nepovedla, Boleslav vyhrála ve Varech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

ŠLÉGRŮV COMEBACK DETAILNĚ | PLAY OUT | Jiří Šlégr neprožil úspěšný návrat do sestavy Litvínova. Jeho tým podlehl na ledě Slavie jasně 2:6, a protože do té doby poslední Boleslav vyhráva ve Varech, padli Chemici na poslední místo ve skupině hrající o vyhnutí se baráže.



Boleslav vyhrála ve Varech a už není poslední

Hokejisté Mladé Boleslavi dokázali v 7. kole skupiny o udržení v extralize zvítězit na ledě Karlových Varů 2:1 a díky porážce Litvínova na Slavii se posunuli z poslední příčky o skóre před Severočechy. Bruslařský klub vedl v průběhu zápasu 2:0, vítězný gól dal ve 45. minutě Zdeněk Bahenský.

Úvodní třetina se nesla ve znamení opatrné a rozhárané hry z obou stran. Nic na tom nezměnila ani příležitost Kumstáta v prvních vteřinách utkání a mladoboleslavského Pabišky v 10. minutě, který z bezprostřední blízkosti těsně minul levou tyč Mensatorovy branky.

Podobný obraz hry byl k vidění i ve druhé třetině. Domácí nevyužili čtyři po sobě jdoucí přesilové hry, ve kterých si navíc prakticky nevytvořili kloudnou šanci. V polovině zápasu si naopak tlak před domácím gólmanem vybojovala první formace Středočechů, ale ani tentokrát puk za Mensatorem ještě neskončil.

Bezbrankový stav trval až do 38. minuty. K vedení Mladoboleslavským pomohla druhá přesilová hra při vyloučení Skladaného, když Tomasovu tvrdou střelu dokázal ještě Mensator akrobaticky vyrazit, ale na následnou dorážku Balaštíka byl již krátký.

I v poslední třetině mělo mírně návrh hostující mužstvo. Ve 45. minutě Nouzou z úhlu nahozený puk propadl Mensatorovi mezi betony a pro dojíždějícího Bahenského již nebylo problémem navýšit vedení svého týmu.

Energetici si vytvořili tlak až v posledních pěti minutách. Výsledkem této snahy bylo Gřegořkovo snížení v 58. minutě. To však ze strany karlovarských hráčů bylo vše. Ke kýženému vyrovnání nepomohla v závěru domácím ani minutová hra bez brankáře.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 58. Gřegořek (Zaťovič, Kumstát) - 38. Balaštík (Tomas, D. Výborný), 45. Bahenský (Nouza). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 2853.

Sestavy:

Karlovy Vary: Mensator - Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, Gulaši, Gründling, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Mikeska, Kotrla, Skuhravý - Dej, T. Sýkora, Skladaný - Kuběna, Vachovec, T. Rohan.
Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Mladá Boleslav: J. Hübl - Rýgl, Baldwin, Žabka, Beňovič, Hay, Čutta, Mozík, Chaloupka - Pabiška, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Stieler, Bahenský, Loskot. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.





Slavia otrávila Šlégrovi návrat

Hokejisté Litvínova prohráli v 7. kole skupiny o udržení v extralize na ledě Slavie 2:6. Zatímco Pražané se díky dnešní výhře, kterou proti Litvínovu vybojovali v probíhající sezoně až na sedmý pokus, posunuli do čela tabulky, Severočeši se při vítězství Mladé Boleslavi v Karlových Varech propadli na její chvost.

Hostům k bodovému zisku nepomohl ani návrat olympijského vítěze z Nagana Jiřího Šlégra, jenž se vrátil po více než dvou letech na extraligová kluziště. Domácí na svého soupeře vlétli s velkým elánem a hned v první minutě zatlačili Litvínovské do pásma. Franěk však smělé pokusy Pražanů pochytal.

Ve čtvrté minutě se už domácí mohli radovat, když si Vondrka vybruslil zpoza branky, našel volného Tomicu, jenž neměl sebemenší problém trefit odkrytou branku hostí. V deváté minutě zvýšil na 2:0 Jaškin, jenž využil chyby Černoška a bekhendovou kličkou překonal hostujícího brankáře.

Vítěz z Nagana u pukuFoto Jaroslav Legner (Sport)
Uběhlo jen 42 vteřin a domácí vedli už o tři branky, když Dušek namířil svou pohotovou střelu pod horní tyčku a vyhnal z brankoviště Fraňka, jenž se nechal vystřídat Volkem. Ve 13. minutě vrátil Severočechy do zápasu Kubinčák, který skrytou střelou překvapil Kopřivu.

Hosty úspěšná trefa navnadila a začali se více tlačit před domácího gólmana. Do druhého dějství vstoupila Verva v mnohem lepším světle a rychle počastovala Kopřivu několika nebezpečnými střelami. Hujsa v přesilovce mohl snížit, ale střelou z otočky neuspěl.

Ve 29. minutě se hosté dočkali kontaktní branky, když Mejdan z pravého kruhu překvapil chybujícího Kopřivu. Ten se vzápětí nechal vystřídat Furchem. Domácím mohl vrátit zpět dvoubrankový náskok agilní Hertl, ale z mezikruží nevyzrál na Volkeho.

V 35. minutě se domácí dočkali uklidňující branky - Sklenář nabil na modrou Kadlecovi, jehož střela skončila za bezmocným litvínovským brankářem. Severočechy inkasovaná branka zaskočila a na jejich hokejky se čím dál více začala lepit nervozita.

Třetí část se od začátku nesla v duchu marné snahy hostí o vyrovnání, na kterou Pražané reagovali aktivní hrou s nebezpečnými protiútoky. Jeden takový se ve 45. minutě po chybě hostující obrany naskytl Vondrkovi, který mazáckou kličkou překonal Volkeho. V samém závěru pak pečetil vítězství domácích mladík Hertl, jenž potrestal chybu hostujícího gólmana.

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Tomica (Vondrka, P. Jelínek), 9. Jaškin, 9. Dušek,
35. Kadlec (Sklenář, Jaškin), 45. Vondrka (Tomica), 59. T. Hertl - 13. Kubinčák (Ručinský, Kubát), 29. Majdan (F. Lukeš, Kubát). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:4, navíc Kubinčák (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1. Diváci: 3429.

Sestavy:

Slavia: M. Kopřiva (29. Furch) - Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Kolařík, Krejčík, Špelda - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, Jaškin, Sklenář - P. Jelínek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.

Litvínov: Franěk (9. Volke) - Kubát, Černošek, Jareš, Stříteský, Kousalík, Brejčák, Šlégr - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Majdan, Frolík, Ručinský - Černý, Hujsa, Trávníček - Kafan, Laš, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.

Jak probíhal Šlégrův comeback

Na návrat svého matadora do sestavy Litvínova se přijelo do Edenu podívat zhruba dvě stě hostujících fandů.

Při čtení sestavy sklidil právě poslanec nejhlasitější aplaus litvínovského kotle.

Jiří Šlégr nastoupí s tradiční číslem 19.

1. minuta - Šlégr stojí na kraji střídačky vedle brankářské dvojky Volkeho s rozepnutým páskem od helmy. Do hry nejspíš jen tak nezasáhne.

4. minuta - Tak tenhle návrat se nepovedl. Šlégr skočil poprvé na led po třech minutách, ale protože si zapomněl zapnout pásek u helmy, po prvním střetu mu spadla a zhruba po pěti vteřinách se vrátil na střídačku.

4. minuta - Pár vteřin po tom, co se Šlégr vrátil bez helmy na lavičku svého týmu, rozhozená litvínovská obrana inkasuje z hole Tomici první gól - 1:0.

6. minuta - Šlégr nastupuje pravidelně v obranné dvojici s Gulou.

8. minuta - Čtvrtá obranná dvojice, kterou tvoří Šlégr s Gulou, chodí na led pouze ob střídání. Ostatní tři dvojici nastupují klasicky.

9. minuta - Jaškin šikovně vypichuje hostům puk při jejich tlaku a své sólo proměňuje - 2:0.

9. minuta - Navrátilec si zřejmě představoval návrat jinak. Litvínov, který Slavii porazil dosud ve všech šesti zápasech této sezony inkasuje potřetí, prosadil se Dušek - 3:0.

13. minuta - Za hosty snižuje v oslabení Kubinčák - 3:1.

17. minuta - Šlégr se otřepal z úvodního karambolu a na ledě působí již poměrně jistě.

20. minuta - První třetina končí. Šlégr byl až na úvodní střídání poměrně neviditelný, stejně jako litvínovští útočníci. Nebyl na ledě u žádné inkasované ani vstřelené branky. Hosté prohrávají se Slavií po první části 1:3.


21. minuta - Začala druhá třetina.

24. minuta - Šlégr pokračuje v utkání ve stejné roli, tedy ve čtvrté obraně s Gulou.

29. minuta - Litvínov snižuje na rozdíl gólu, prosadil se Juraj Majdan - 3:2.

35. minuta - Kadlec vrací Slavii dvougólové vedení - 4:2.

40. minuta - Druhý část skončila. Obránce Šlégr opět nebyl u inkasované branky.


41. minuta - Začala třetí třetina.

43. minuta - Další slávistický únik na osamoceného brankáře. Vondrka zvyšuje na 5:2.

46. minuta - Šlégr zkracuje svá střídání. Ale tvrdosti se evidentně nebojí.

51. minuta - Po Šlégrově nepovedené rozehrávce hasí slávistickou šanci litvínovští až zakázaným uvolněním.

56. minuta - Po vyhraném buly v útočném pásmu Šlégr z pozice pravého beka trvdě pálí, Furch s potížemi vyráží.

59. minuta - Hertl trestá Volkeho chybu a zvyšuje na 6:2.

60. minuta - Utkání skončilo, Litvínov prohrál se Slavií 2:6 a v tabulce se propadl na poslední místo.  Návrat do sestavy tak vítězi z Nagana přílliš nevyšel.

Vítěz z Nagana u puku
Vítěz z Nagana u puku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud