17. dubna 2012 • 22:16

Cetkovský zářil: Střílel góly, boural a přiblížil Pardubice k titulu

Autor: mir, kzw
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaúřadoval v pravý čas. Alespoň z pohledu Pardubic. Dvoumetrový pořízek Jiří Cetkovský opanoval páté extraligové finále proti Kometě Brno, na výhře 6:4 se podílel dvěma góly, navrch pomohl týmu spoustou srážek a hordou vybojovaných puků. Prostě parádní výkon.



„Trefit se dvakrát ve finále je hezký. Byl z toho vítězný gól, ale jinak o nic nešlo,“ dělal Cetkovský, jako by právě vstřelil dvě branky na dobrovolném tréninku.

Zvlášť rozhodující gól ale stál za to. Cetkovský při forčekinku vystihl brněnskou rozehrávku, směřující na Jakuba Koreise, toho obr v červeném dresu složil čistě k zemi, sebral puk a oblíbeným blafákem do bekhendu skóroval na 5:3.

„Najednou jsem se octil přímo u Koreise, neviděl mě, dal jsem mu hit, on upadnul, nechal tam puk a pak už to byl automat,“ popsal situaci.

V utkání oplýval nespoutanou energií, aréna mu aplaudovala nejen za nápadité ofenzivní akce, ale i za srážky. Zatímco o víkendu v Brně jimi šetřil, dnes je rozdával na počkání. „Je to můj styl, dneska jsem se na to víc zaměřil a vyšlo to,“ pochvaloval si.

Ne vždy však Cetkovský svou zbraň dokáže náležitě využít. Občas bývá vylučovaný, to když třeba smete k zemi subtilnějšího soupeře a sudí nemají slitování.

„Poněvadž jsem trošku vyšší postavy, musím si dávat větší pozor, abych neoslabil tým,“ přikyvuje. „Dneska mi to vycházelo, že si tam najížděli hloupě a já měl čas jim dát hit.“

K dohrávání hráčů protivníka získal šťávu po vedoucím gólu. „Myslím, že to bylo moje druhé střídání a hned se mi tam odrazil puk, dokázal jsem z toho vstřelit gól, to každého hokejistu nastartuje. Pak se vám chce hned víc hrát.“

Závěrečná trefa utkání. Martin Bartek pálí do opuštěné brněnské klece
Závěrečná trefa utkání. Martin Bartek pálí do opuštěné brněnské klece

Pardubice diváky v prvním dějství nadchly, ale celý zápas v nasazeném tempu nevydržely. Po gólu na 4:0 si lídr utkání možná myslel, že se Kometa dodělá sama. Trvaj na střídačce, jasný náskok, kdo by Brno v tu chvíli bral vážně…

Jenže hosté povstali a domácím krutě zatopili. „Přestali jsme úplně hrát, nechali jsme je dávat góly,“ nechápal Cetkovský.

Nakonec ale domácí udrželi soupeře na distanc a jsou to oni, kdo ve čtvrtek může juchat s pohárem. V Pardubicích se teď starají o jedno. Nevidět se v předstihu ve zlaté bráně. „Ještě není nic hotovýho,“ upozorňuje hrdina dnešního dramatu. „Zítra odcestujeme k nim, hraje se zase od stavu 0:0, musíme k tomu přistoupit maximálně zodpovědně.“
Autor: mir, kzw

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud