23. dubna 2012 • 13:20

Lener zrušil Spartu, tu povede Žemlička a manažer Martinec

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do hokejové Sparty měl nakročeno Slavomír Lener, ale k dohodě, o níž minulý týden informoval deník Sport, nakonec nedošlo. Hlavní kandidát na uvolněnou funkci se při finálních jednáních rozhodl zůstat na hokejovém svazu, jehož je šéftrenérem.



„Vždycky jsem chtěl na svazu zůstat, kdybych odešel do Sparty, tak jen za určitých podmínek, aby zůstala kontinuita se svazem. V tomto duchu jsem se Spartou jednal a jelikož jsem neustoupil ze svých postojů vůči svazu, nedohodli jsme se. Nešlo to skloubit,“ řekl Lener deníku Sport.

Sparta tedy zvolila náhradní řešení a do role nástupce Josefa Jandače jmenovalo svoji legendu Richarda Žemličku. Jeho asistent Patrik Martinec bude nově zastávat pozici sportovního manažera.

„Chceme pokračovat v koncepci, kterou jsme před minulou sezonou nastavili. A Richard Žemlička je pro nás v tomto ohledu nejlepší variantou,“ vysvětluje Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha.

Koncem minulého týdne vedení Sparty obdrželo od Josefa Jandače finální dokument, který potvrdil jeho odchod z pozice hlavního trenéra a sportovního manažera holešovického celku.

„Josef Jandač uplatnil klauzuli o odchodu, kterou měl ve smlouvě. Vážíme si toho, co pro Spartu udělal, se svými asistenty započal cestu, jež se podle našeho názoru ubírá správným směrem.

Proto jsme se rozhodli, aby v jeho trenérské práci pokračoval Richard Žemlička, který byl od začátku u nastolené koncepce,“ tvrdí Bříza.

Vedení společně s trenérem Žemličkou má nyní za úkol přivézt na Spartu asistenta trenéra, který bude nejproduktivnějšímu hráči historie klubu k ruce. Ve funkci druhého asistenta zůstává Patrik Martinec, který zároveň přebírá pozici sportovního manažera.

„Patrik Martinec byl pravou rukou Josefa Jandače při manažerské práci již v uplynulé sezoně, nyní přebírá agendu kompletně. I zde naše rozhodnutí koresponduje s myšlenkou pokračovat v nastaveném směru,“ upřesňuje Bříza.

Pro Žemličku je to po trenérských zkušenostech z nižších soutěží a roli asistenta první štace na pozici hlavního kouče extraligového mužstva.

„Nabídky posunout se na pozici hlavního trenéra si ohromně cením. S kolegou Jandačem jsme našli už před minulou sezonou společnou řeč a jsem rád, že nyní mohu pokračovat v tom, co jsme rozběhli,“ říká Žemlička.

Své svěřence přivítá poprvé už příští pondělí, kdy startuje pro část týmu letní příprava.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud