24. dubna 2012 • 20:12

Boleslav odvrátila chomutovský postup, rozhodne až sedmý duel

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

BARÁŽ O EXTRALIGU | Hokejisté Chomutova nevyužili výhody domácího prostředí a v šestém utkání baráže o extraligu s Mladou Boleslaví prohráli těsně 2:3. Piráti tak nevyužili možnost postoupit do nejvyšší soutěže. Sérii rozhodne ve čtvrtek sedmé utkání na ledě Středočechů, které dnes zachránil vítěznou trefou v 50. minutě Jaroslav Balaštík.



Domácí začali aktivněji, jenže šance Hrušky, Mrázka a Jíry ztroskotaly na pozorném brankáři Hüblovi a neujala se ani první přesilovka zápasu při vyloučení Podkonického. Poté si zahráli v početní výhodě hosté a v 11. minutě šli do vedení, když Mozíkovi sklouzl kotouč z hokejky, zničehonic se zjevil před Tomasem a tomu stačilo přesně zamířit do odkryté branky.

Vyrovnat mohl Hřebejk po přečíslení s Kraftem, Hübl byl však znovu připraven. Při Procházkově šanci pomohl svému gólmanovi Chaloupka. V 19. minutě skončil zápas pro Lapšanského, který narazil kolenem na Drábka číhajícího na bodyček.

V úvodu druhé části přišlo další nepříjemné zranění, které zmrazilo celý stadion. V rohu kluziště zůstal na ledě ležet hostující útočník Loskot a nejevil známky vědomí. Po rychlé pomoci ho z ledu na nosítkách odvezli společnými silami domácí Sikora a hostující Drábek. Poté, co se začalo opět hrát, našel Hruška před Hüblem osamoceného Havíře, jenž nedal.

Ve 28. minutě hrál Chomutov přes půl minuty ve čtyřech proti třem, ale stejně jako zanedlouho poté při 23 vteřin trvající dvojnásobné

početní výhodě neuspěl. Obrovskou šanci vyrovnat měl následně Seman, nejprve ho však vychytal Hübl a hned poté ležící Drábek. Zvýšit mohl v oslabení Balaštík, recept na překonání Řehoře ale nenašel.

V Chomutově bylo opět vyprodáno
V Chomutově bylo opět vyprodáno

Trest se záhy dostavil, když Jíra po brilantní Kraftově přihrávce vyrovnal. Severočeši se neradovali dlouho - o necelé dvě minuty později Žabka v přesilovce bruslí přidal druhý gól Mladé Boleslavi, který ještě posvětil videorozhodčí. Hosté ale pár vteřin před druhou přestávkou zaváhali a Kraft vyrovnal.

Opatrnější třetí třetina přinesla nejprve Řehořovo zdržování hry, které hosté nepotrestali, ale potřetí je dostal do vedení Balaštík, byť s velkým štěstím o tyč prázdné branky. Domácí se snažili o další vyrovnání, ale nejhorší tým extraligy ustál i jejich hru bez gólmana.

Baráž o hokejovou extraligu - 6. zápas:

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Jíra (Kraft, Pulpán), 40. Kraft (Pulpán) - 11. Tomas (Mozík, Žabka), 36. Žabka (D. Výborný, Tomas), 50. Balaštík (Pabiška, Rýgl). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Pouzar, Charvát. Vyloučení: 7:10, navíc Hřebejk (Chomutov) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Chomutov: Řehoř - Pavlas, Pulpán, Havíř, Macháček, Rutta, J. Mrázek, Bartejs - Jíra, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Jan Kovář, Milan Procházka - Ondřej, Sikora, Hromas - Lapšanský (21. Gajovský), Diviš, F. Seman. Trenéři: Doležal, Gudas a Mikšovic.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Drábek, Chaloupka, Mozík, Dudáš - Nouza, D. Výborný, Mikulík - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Bahenský, Stieler, Goertzen - Loskot, Jiránek, Tomas. Trenéři: Novák a Hiadlovský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud