18. září 2012 • 17:04

Mountfield tuží defenzivu! Kádr posílí Martínek a kanaďan Ference

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Radek Martínek, který je po skončení smlouvy s Columbusem momentálně volným hráčem, by měl jako první posílit při výluce v NHL České Budějovice. Mountfield lákal několik odchovanců, ale jejich působení na jihu Čech se zatím odkládá. Naopak brzy by mohl doplnit defenzivu kanadský obránce Andrew Ference z Bostonu, jenž už pomáhal klubu při výluce v NHL v sezoně 2004/05 k návratu do extraligy.



Martínek by mohl teoreticky naskočit do hry za týden v úterním domácím utkání proti Spartě. "Musíme s ním ještě doladit finanční podmínky, ale jak ho známe, neměl by to být žádný problém," řekl sportovní manažer Českých Budějovic Petr Sailer s tím, že dvojnásobný mistr shání spoj z New Yorku.

Ference, jehož před osmi lety zlákal do Česka tehdejší spoluhráč z Calgary Roman Turek, současný trenér brankářů v Mountfieldu, si České Budějovice oblíbil. "Andrew se sám ozval, že v případě našeho zájmu by tady rád hrál," prozradil Sailer.

Jasno zatím není o útočníkovi Martinu Hanzalovi z Phoenixu. "Ve Phoenixu se podrobil zákroku. Pokud mu lékaři dovolí hrát, během víkendu by měl přiletět. Všechno už potom záleží jen na pojištění kontraktu a také financích," doplnil Sailer.

Vyčkávat zatím budou zkušení forvardi Václav Prospal z Columbusu a Radek Dvořák, který je po vypršení smlouvy s Dallasem v NHL volný hráč. "Dohodli jsme se, že to Vašek probere s manželkou a o víkendu si znovu zavoláme. Během nějakých čtrnácti dnů by se to mělo definitivně vyřešit. Teď je samozřejmě předčasné mluvit o tom, jak to s Vaškem bude," citoval Sailera Českobudějovický deník.

Kanonýr Milan Michalek z Ottawy Jihočechy neposílí, protože ho čeká po operaci břicha čtyři až šest týdnů rekonvalescence.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud