30. září 2012 • 20:32

Nezastavitelný Jágr kouzlil v Budějovicích, Kladno drtilo soupeře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Kladno pokračuje v demolici extraligových soupeřů. Na ledě Českých Budějovic zvítězilo 6:2 a popáté za sebou získalo tři body. Na výhře Rytířů ve vyprodané Budvar areně se dvěma góly podílel Jaromír Jágr, střelecky se prosadili i další kladenské posily z NHL Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý.



První příležitost měl již po deseti sekundách hry domácí Dej, brankář Chábara byl ale připraven. Stejně jako jeho protějšek Sáblík, které hned na úvod prověřil Jágr.
Hosté využili hned svoji první přesilovku při trestu Kotalíka, když Jágrova formace vyšachovala bránící čtveřici a Tlustý v prostoru mezi kruhy poslal puk za brankovou čáru.

Poté hráli přesilovku dvakrát Jihočeši, kteří sice zkoušeli pozornost Chábery, ale vyrovnat nedokázali. V domácím týmu se aktivně zapojovali do ofenzivní činnosti také obránci, z bezprostřední blízkosti kladenské klece se však neprosadil Kolarz ani Martínek.

Prostřední dějství zahájili hosté ve čtyřech. Dostali dvouminutový trest za pozdní příchod ze šatny, ale ubránili se s přehledem. Následně svým uměním pobavil diváky Jágr, jenž se opakovaně probíjel před Sáblíka a třetí pokus v rychlém sledu přetavil ve druhý gól Kladna.

Jaromír Jágr měl v utkání s Českými Budějovicemi důvod k radosti, jeho Kladno zvítězilo 6:2
Jaromír Jágr měl v utkání s Českými Budějovicemi důvod k radosti, jeho Kladno zvítězilo 6:2

Profesorsky hrající hosté krátce před polovinou utkání rozložili budějovickou obranu a Mocek střelou z levého kruhu navýšil jejich náskok. Jihočeši snížili zásluhou Vydareného, jehož střela od modré propadla za Cháberu.

Hráči Mountfieldu následně na několik minut ožili, ale čtvrtým zásahem je zmrazil Plekanec. Po následné trefě Valského vystřídal Sáblíka v brance Kantor.

Do závěrečné třetiny vstoupili velmi aktivně domácí, ale Chábera jejich pokusům odolával. V 50. minutě Frühauf nedovoleně zastavil samostatnou akci Jágra a kladenský lídr následně bezpečně proměnil nařízené trestné střílení.

Poté jeli Soudek a Jank v přečíslení dva na jednoho, zblízka nebezpečně pálil Martínek, snížit se ale Jihočechům podařilo až v poslední minutě v přesilové hře.

HC Mountfield České Budějovice - Rytíři Kladno 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. Vydarený (Suja), 60. Šimánek (Jank, Ptáček) - 6. Tlustý (Plekanec, T. Kaberle), 24. Jágr, 28. Mocek (Kuchejda), 36. Plekanec (Židlický), 38. Valský (Melka), 50. Jágr z trest. střílení. Rozhodčí: Blecha, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

České Budějovice: Sáblík (38. Kantor) - Ptáček, Jank, Vydarený, Martínek, Frühauf, Vráblík, Kolarz - Dej, Kotalík, Šimánek - Mertl (41. Švihálek), Kašpařík, Podlešák - Soudek, Knotek, Rousek - Marek, Červený, Suja. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, T. Kaberle, Mocek, Macholda, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Eberle, Dragoun - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta a Tatíček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud