František Suchan
26. října 2012 • 22:05

Jágr je šéf, dělá si co chce, smál se Plekanec s fanoušky z Montrealu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V pátek na zápas Kladna s Vítkovicemi (4:1) sice dorazila nejmenší návštěva na Jágrův tým od začátku výluky, přesto se ve čtyřtisícovém publiku našlo něco, co stálo za zmínku. Asi patnáct chlapíků z Montrealu. Ti přijeli do Česka na turnaj starých pánů a při té příležitosti zavítali na utkání svého oblíbence z Canadiens, Tomáše Plekance, s nímž se nakonec u šatny Rytířů potkali.



Potlesk, potřesení rukou, všetečné dotazy. Tak vypadala montrealská delegace po utkání Kladna a Vítkovic, když se dočkala příchodu Tomáše Plekance. „To byl gól pro nás?“ zajímali se hned kanadští fandové. Forvard s číslem 41 totiž završil účet partie trefou do prázdné branky.

Zámořští návštěvníci chválili kvalitu klání a byli nadšení z úrovně extraligy i z místních fanoušků, kteří fandí s bubny a chorály. Tohle ani v Montrealu, hokejovém ráji, nezažijí.

Skupina dorazila do Česka, aby si zahrála na turnaji starých pánů o víkendu v okolí Prahy. „A nepotřebujete hráče?“ ptal se jich rozverně Plekanec. „Ale ne, vy jste vlastně Kanaďani, vy se budete jen rvát,“ dodal se smíchem.

Tomáš Plekance v Kladně navštívila skupinka turistů z Montrealu
Video se připravuje ...
Fanoušci se pak zajímali o to, jestli by jejich idol nemohl v Montrealu zavést podobné děkovačky, jako byla k vidění v pátek. „Klidně. Jenže ono se to těžko dělá, když není žádná NHL,“ usmál se a čelil dalším dotazům.

Jaký se tady hraje hokej, kde to má ‚Pleky‘ radši, jestli je extraliga rychlejší než NHL, nebo jim to jen přišlo z tribuny.

„A proč je Jágr pořád tolik na ledě, ať taky někdy vystřídá,“ přihodil hlas z chumlu. „Jóóó, to já mu nemůžu říct. On je majitel, dělá si, co chce,“ reagoval Plekanec.

Většina jeho obdivovatelů dorazila přímo v triku s logem Canadiens a jmenovkou PLEKANEC.

„To je v Montrealu běžné, tam se dresy jiných hráčů nenosí,“ vtipkoval útočník, jemuž nevšední návštěva nakonec poděkovala pěkně česky: „Díky, Tomáši,“ volali za ním, když mířil zpátky do kabiny.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud