16. listopadu 2012 • 21:23

Čtyřbodový Lukeš po porážce mistra: Pardubice prohru neskously

Autor: akš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednoznačný náskok a přesto velice rušný závěr. Nebo možná právě proto... Litvínovský obránce Ján Brejčák to po průniku přes celé kluziště až před soupeřovu branku přehnal s důrazem, když vrazil do gólmana Dušana Salfického a na ledě začaly stříkat gejzíry emocí. V pardubických hráčích se snaha po pomstě smísila s frustrací z porážky a už to bylo.



„K hokeji to patří, puk jsem ale už držel dost dlouho na to, aby se mi mohl Brejčák vyhnout. Neříkám, že mi něco udělal, ale najel do mě, když jsem to už nečekal,“ popisuje situaci Salfický.

„Kluci na to zareagovali tak, že mě šli bránit. Možná to bylo přehnané, ale co potom předvedli diváci, to by měli pobrat trošku rozumu,“ rýpne si do tradičně bouřlivého litvínovského publika. To si neodpustilo házení plastových lahví na ledovou plochu, na což pardubičtí hokejisté reagovali gesty do hlediště.

„Žádný tým si nenechá líbit, když někdo zajede do gólmana. Myslím ale, že Pardubice prohru nezkously,“ má jasno útočník František Lukeš. Ten předvedl další své parádní představení, pod výhru se podepsal čtyřmi body rovnoměrně rozdělenými mezi góly a asistence. „Pardubice hrají útočný hokej, což nám vyhovuje. Zápas jsme si užívali, byl to parádní hokej,“ pochvaluje si.

Domácím se až na jednu výjimku podařilo uhlídat soupeřova ofenzivní esa Aleše Hemského s Davidem Krejčím a to byl jeden z klíčů k úspěchu. „Pardubice polovinu zápasu kousaly, potom jsme ale rozhodli. Vycházely nám přesilovky a naopak jsme výborně ubránili oslabení,“ připomíná Lukeš.

„První třetina nebyla z naší strany špatná, soupeře jsme přestříleli. Ve druhé jsme si však za stavu 2:2 rychle nechali dát hloupé dva góly, což rozhodlo,“ uznává Salfický.

Vítěznou trefu si už podruhé za sebou připsal útočník Roman Pšurný, jenž se stejně jako Lukeš v utkání trefil hned dvakrát. „Jsem za to rád, protože moc gólů nedávám,“ usmívá se. „Doufám, že jsem si už vybral zranění, která mě trápila od letní přípravy.“

Kooperace s Martinem Frolíkem a Jakubem Černým, kterou si vyzkoušeli ve druhém zápase, Pšurnému očividně svědčí. „Je dobře, že jsme se produktivitou přidali k první lajně. Věřím, že nás trenéři takhle nechají, protože si na ledě rozumíme,“ uzavírá.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud