František Suchan
22. listopadu 2012 • 13:55

Duda skončil, necítil se využitý. Kam půjde? Plzeň na něj prý nemá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nenaplňoval očekávání, tak vysvětlil Chomutov nečekaný vyhazov Radka Dudy. 33letý útočník, který v minulé sezoně v dresu Plzně skončil druhý v produktivitě extraligy, pro své slabší výkony vidí jasný důvod: V týmu, kam přišel po startu soutěže, nebyl vytěžovaný. „Když si od vás trenér nechce vzít, co v sobě máte, tak je zbytečný spolupracovat,“ řekl pro iSport.cz.



Podle svých slov nehrál v týmu takovou úlohu, jakou si představoval. Proto Radek Duda po vzájemné dohodě s vedením Pirátů u extraligového nováčka skončil.

„Nemyslím si, že jsem hráč do třetí, čtvrtý pětky. Nějakou výkonnost určitě mám, a abych chodil do práce a bral si jenom peníze, to mě nenaplňuje. Hokej miluju, je to moje droga a chci chodit na zimák šťastnej,“ vysvětlil hokejový divočák, který byl i tak druhý v produktivitě týmu o dva body za vedoucím Davidem Hruškou.

Po rozvázání smlouvy je teď Duda volný a vyhlíží další angažmá. Je v pozici, v níž se během kariéry ocitl už častokrát. Proto zůstává ohledně zájemců o své služby v klidu… „Internet je všemocnej. Ono něco naskočí. Kdo bude potřebovat pomoct a bude vážně stát o moje služby, ten se ozve,“ reagoval.

Okamžitě po oznámení jeho konce u Pirátů se na webových diskusích objevily hlasy fanoušků z Plzně, volající po návratu jejich oblíbence. K tomu ale podle všeho nedojde.

„Kdybychom na Radka měli, rádi ho vezmeme, teď na něj ale jednoduše nemáme peníze. A myslím, že je těžko najdeme i v průběhu sezony, protože se díváme spíš po obráncích,“ uvedl Milan Tichý, šéf sportovního úseku Indiánů.

Bodování Pirátů

1.      David Hruška   23/16 (10+6)

2.      Radek Duda    19/14 (2+12)

3.      Michael Frolík  18/13 (9+4)

 

Rozhovor s Radkem Dudou čtěte v pátečním deníku Sport.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud