23. listopadu 2012 • 13:34

Pikantní příchod! Duda posílí Liberec, kde ho usvědčili ze lži

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední Bílé Tygry posílí útočník Radek Duda, který skončil v Chomutově a hledal si nové angažmá. Našel ho bleskově pod Ještědem. Zkušený hráč poprvé oblékne dres Liberce již dnes večer v zápase proti Karlovým Varům.



Druhý nejproduktivnější hráč minulé extraligové sezony po vítězi kanadského bodování kapitánovi Severočechů Petru Nedvědovi bude v novém klubu hostovat do konce dubna 2013.

„Protože tým se výsledkově i herně nachází v tíživé situaci, a navíc nás postihla rozsáhlá marodka v řadách útočníků, hledali jsme vhodné doplnění kádru. Především kvůli dlouhodobým zraněním Kudrny a Urbana jsme se snažili najít zkušeného útočníka,“ vysvětlil generální manažer Liberce Ctibor Jech. Navíc na začátku minulého týdne z Liberce prchly posily z NHL Cris Stewart a Wayne Simmonds.

Příchod Radka Dudy do Liberce je velmi pikantní vzhledem k téměř deset let starým událostem. Za Liberec totiž válí obránce Martin Čakajík, se kterým měl Radek Duda v roce 2003 proslavený incident.

Co se tehdy stalo? Radek Duda se dostal s Martinem Čakajíkem do potyčky již během zápasu Liberce se Slavií (3:5). Oba hříšníci byli vyloučeni do konce utkání.

Slávistický hráč však poté zamířil do liberecké kabiny za Čakajíkem, kde ho udeřil pěstí. Radek Duda obvinění popíral, ale z návštěvy zakázaného území ho usvědčily záběry z bezpečnostní kamery. Slavia poté sama potrestala svého hráče pokutou 50 tisíc korun.

„S Radkem Dudou jsme se na jeho angažmá domluvili velmi rychle. Věříme, že se v Liberci „nastartuje“ a i s jeho pomocí se vrátíme do bojů o postup do play-off. Budeme chtít využít Radkův pozitivní potenciál. Je to produktivní útočník a navíc velký bojovník. To potvrdil například v loňské sezóně, kdy byl druhým nejproduktivnějším hráčem ligy,“ uzavřel Ctibor Jech.

Jak šel čas během konfliktu?

Neděle 19. ledna

Ve 41. minutě extraligového utkání Liberec-Slavia (3:5) jsou za vzájemnou potyčku vyloučeni na pět minut a do konce střetnutí domácí obránce Martin Čakajík a hostující útočník Radek Duda. Po skončení zápasu sděluje novinářům liberecký útočník Václav Novák, že Duda po odchodu z ledu přišel do liberecké šatny za Čakajíkem a tam ho udeřil pěstí do obličeje.

Pondělí 20. ledna

Vedení libereckého klubu podává na Dudovo chování stížnost řediteli extraligy Stanislavu Šulcovi. Čakajík rozšiřuje své prohlášení o druhou návštěvu slávistického útočníka, který měl do kabiny přijít i podruhé za pár minut s omluvou.

Úterý 21. ledna

Záznam kamery jasně dokazuje dvě Dudovy návštěvy v liberecké kabině. Ten pod tlakem důkazů svou přítomnost v »zakázané zóně« přiznává. Trvá však na tom, že Čakajíka neuhodil.

Středa 22. ledna

Slávistický trenér Vladimír Růžička vyjadřuje své roztrpčení nad tím, že Duda lhal i jemu. Šulc oznamuje, že by chtěl mít o celé kauze jasno do pátku.

Čtvrtek 23. ledna

Ředitel soutěže Stanislav Šulc svolává na úterý disciplinární komisi APK, kam zve i Dudu. Kromě automatického zákazu startu v pátečním utkání se Znojmem za vyloučení do konce zápasu v Liberci vystavuje Dudovi stop i pro nedělní duel ve Zlíně.

Pondělí 27. ledna

Dozorčí rada Slavie rozhoduje o trestu pro Dudu. Útočník zaplatí pokutu 50 tisíc a nesmí hrát v dalších dvou utkáních. Zároveň doporučuje trenérům národního týmu, aby hříšník nejel na Švédské hokejové hry.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud