iSport.cz
23. listopadu 2012 • 04:30

Duda o konci v Chomutově: Trenér si nechtěl vzít, co ve mně je

Autor: iSport.cz, František Suchan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé v sezoně si musí hledat nové angažmá, odchod raubíře Radka Dudy z Chomutova ovšem probíhal poklidně. S manažerem Jaroslavem Veverkou je totiž kamarád. "On byl asi ten, kdo mě do Chomutova nejvíc chtěl," říká Duda v rozhovoru pro deník Sport. U kouče Jiřího Doležala už ale takový dojem neměl.



"Je zkrátka těžký hrát někde, kde degradují vaši práci. Tak to beru," vysvětluje Duda. "Jirka (kouč Doležal) si prostě nechtěl vzít, co ve mně je," myslí si chlapík, kterého provází kontroverzní pověst.

"Nechci, aby to vyznělo, že jsem za Chomutov nechtěl bojovat. Chtěl jsem. Ale tohle osobně beru jako degradaci práce, když mě někdo šoupne na třetí nebo čtvrtou lajnu, přitom můj potenciál je někde jinde," má jasno Duda.

Přitom byl útočník druhý v bodování týmu. "Jako co po mně chtějí? Nejsem robocop, abych rozhodoval zápasy z lavičky. Rozumíte? Na nájezdy nechodím, na přesilovky nechodím..." kroutí hlavou v rozhovoru pro Sport.

"Je holt těžký hrát bez důvěry trenéra. To se nedá. To vám řekne každej hráč a já kór. Ale já to beru, prostě Jirka sází na kluky, kteří mu to (postup do extraligy) vyhráli, těm věří. Ale pro mě to takhle nemá cenu," uzavírá svou anabázi v týmu extraligového nováčka Radek Duda.

Teď si prý nechá chvilku klidu a bude čekat na nabídky další práce: "Kdo bude potřebovat pomoct a bude vážně stát o moje služby, ten se ozve. Internet je všemocnej. Půjdu kamkoliv, jen když mě to bude naplňovat."

Rozhovor s Radkem Dudou i stanovisko kouče Doležela čtěte v pátečním Sportu!

Do výměny názorů se pustili Tomáš Kaberle a Radek Duda
Do výměny názorů se pustili Tomáš Kaberle a Radek Duda

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud