27. prosince 2012 • 22:40

Kladenský zmar! Plekanec musel do nemocnice, Rytíři padli

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna i s uzdraveným Jiřím Tlustým prohráli v předehrávce 34. kola extraligy na domácím ledě s Třincem 1:4. Oceláři venku naplno bodovali poprvé od 12. října a střídají Rytíře na třetím místě v tabulce. Dva góly vítězů dal útočník Daniel Rákos, prohru Kladna jen zmírnil v 58. minutě Jaromír Jágr, který se od začátku druhé třetiny musel obejít bez parťáka Tomáše Plekance. Ten odstoupil ze zápasu na začátku druhé třetiny a musel být dokonce převezen do nemocnice. Podle informací iSport.cz jde o potíže se žebry a útočník Montrealu by měl být v pořádku.



Do sestavy domácích se vrátil uzdravený útočník Tlustý a Kladno začalo aktivně. Z počátečního náporu však vedoucí gól nevytěžilo, místo toho pouze rozchytalo gólmana Hrubce.

Hosté přežili bez úhony i první oslabení po vyloučení Hrabala a krátce poté hráli sami přesilovku, v níž dvakrát nebezpečně zahrozil nejlepší kanonýr soutěže Martin Růžička. I Chábera byl však pozorný.

V 11. minutě se opřel do puku Bonk a přestože hosté svorně zvedali ruce nad hlavu, hrálo dál. Po přerušení hry však sudí zamířil konzultovat situaci s videorozhodčím a třinecká radost mohla propuknout naplno. Vyrovnání měl na holi Kuchler, jeho bekhend však Hrubec vytěsnil. Na trestnou lavici musel poté Plekanec a hosté zásluhou Rákose odskočili v přesilovce na dvoubrankový rozdíl.

Plekanec lehce zkolaboval

Zkraje druhé třetiny přišla další rána pro domácí, když ze hry odstoupil Plekanec. Třicetiletý útočník Montrealu odehrál bez viditelných potíží první třetinu, ve druhé se však na ledě pouze mihnul.

"Lehce zkolaboval. Udělalo se mu špatně. Je možné, že měl nějakou virózu. Odjel na vyšetření do nemocnice. Víc k tomu zatím nemohu říci, protože nemáme žádné bližší zprávy," řekl na tiskové konferenci po utkání asistent kladenského kouče Jiří Kopecký.

Podle informací iSport.cz se jedná o potíže se žebry a Tomáš Plekanec by měl být brzy v pořádku.

Jen chvilku po odstoupení Plekance naděje na bodový zisk Středočechů ještě poklesly.

Gólman Kladna Jan Chábera loví podruhé puk ze sítě v zápase s Třincem
Gólman Kladna Jan Chábera loví podruhé puk ze sítě v zápase s Třincem

Chábera sice pokryl velkou šanci Květoně, chybující David Růžička mu však okamžitě nabídl další možnost a bylo to 0:3. Ve 28. minutě zabránila další pohromě Cháberova rychlá lapačka při zakončení Polanského.

Domácí se i nadále jen velmi těžko prosazovali, zatímco hosté mohli přidat další branky. Varaďova střela bez přípravy skončila na Cháberovi. Ve 35. minutě měl po přečíslení tří na dva ideální palebnou pozici Roth, ale minul. Pohodu hostů potvrdil i Polanský, který si při vlastním oslabení pohrál s domácími obránci a ztroskotal až na Cháberovi.

Třetí část se při obrazu hry a rozložení sil na ledě dohrávala prakticky jen z povinnosti. Tři body hostům pojistil v 54. minutě z úhlu při signalizovaném trestu pro domácí Rákos a oslavil druhý zásah v utkání. Alespoň čestný úspěch domácích si připsal po ráně bez přípravy Jágr.

Rytíři byli i bez Patery

Vedle Plekance, který posílil klub při výluce NHL, scházel Kladnu i jeden z tradičních lídrů Pavel Patera. Ostříleného útočníka nepustilo na led zranění a není jasné, kdy se bude moct vrátit do hry.

"Mezi prsty a zápěstím má nějaký skřípnutý nerv nebo šlachu. Do Zlína v neděli určitě nepojede, vypadá to spíš až na 4. ledna," uvedl Kopecký. V prvním utkání v novém roce Kladno přivítá Slavii.

Dříve by se mohl vrátit do sestavy Antonín Melka. "Měl čtyřicítky horečky, ale dnes už se tady objevil a měl by být brzy v pořádku," řekl Kopecký.

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 58. Jágr (Tlustý) - 11. Bonk (M. Růžička, Galvas), 19. Rákos (Hrabal), 26. D. Květoň, 54. Rákos (Zíb, M. Růžička). Rozhodčí: Hribik, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 4377.
Kladno: Chábera - Macholda, Černošek, Majeský, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Mocek, Doudera - Jágr, Plekanec, Tlustý - Kuchejda, Hlaváč, Kuchler - Strnad, Dalecký, Obdržálek - Eberle, Lukáč, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský. Trenéři: Turek a Janků.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud