3. ledna 2013 • 15:34

1000 KOL EXTRALIGY: První zámořský hráč v extralize začal gólem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

15. UDÁLOST | Když nastoupil v extralize první zámořský hráč, hned z toho byla parádní podívaná. Kanaďan Brendan Morrison si hned v prvním zápase v dresu Pardubic připsal jeden gól a jednu asistenci. Tím přispěl k vítězství 5:1 nad Českými Budějovicemi.



Nevšední zážitek si mohlo vychutnávat na východě Čech přes sedm tisíc diváků. Kompletní řada hokejistů z NHL, z toho jeden rodák z Vancouveru, to do té doby ještě nikdy předtím extraliga nezažila. Trojka Radek Bonk - Brendan Morrison - Patrik Eliáš předvedla atraktivní podívanou a utkání rozhodla. Brendan Morrison z New Jersey dal vyrovnávací gól na 1:1, Radek Bonk z Ottawy zvýšil na 4:1.

Hokejisty překvapilo bouřlivé a přející publikum. "To je lepší než nějaká příprava v NHL, kde je ticho. To tady byl pěkný hukot," nadšeně říkal kanadský mladík s bradkou, když si po zápase protahoval svaly.

Na fakt, že je v Česku prvním Kanaďanem, který pravidelně hrál NHL, reagoval překvapeně: "Vážně? To jsem nevěděl. Třeba za mnou přijdou další, asi ne Eric Lindros, ale hráči jako já, bez smlouvy." Morrisonovi se líbil český hokej. "Vážně jsem se bavil, hraje se dopředu, útočně, to mám rád. V NHL je to teď samé bránění, defenzivní pasti a tak. Tady je to lepší."

V Pardubicích však Morrison, který odehrál také několik zápasů za prvoligovou Třebíč, dlouho nevydržel. V říjnu se dohodl stejně jako Eliáš s New Jersey na nové smlouvě a extraligové stadiony opustil.

Zítra: První 1000. zápas v extralize

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud