30. prosince 2012 • 11:43

1000 KOL EXTRALIGY: Nejvyšší návštěvu nalákal Jágr s brněnskou invazí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

12. UDÁLOST | Nikomu jinému se to nepovedlo. Jaromír Jágr ukázal, jakou popularitou se může chlubit. Se svým Kladnem jako vůbec první vyprodal O2 arenu a zařídil tak divácký rekord soutěže. 23. října 2012 se přišlo podívat 17182 diváků do haly ve Vysočanech, odkud odjížděla domů s vítězstvím 4:2 Kometa.



Už dopředu bylo jasné, že půjde o velkou událost. Lístky na extraligový šlágr zmizely z předprodeje za neuvěřitelných osm hodin. Nástup kladenského týmu na led provázel pískot, v nadupaném hledišti převládali příznivci Brna. Utichl jen ve chvíli, kdy kamera zabrala Jaromíra Jágra. To on sem davy nalákal. „Člověk si to moc neužije, když celý zápas prohrává,“ pravil Jágr po zápase.

Až odpoledne před zápasem se přitom rozhodl, že na led nastoupí. Jaromír Jágr při šlágru 15. kola extraligy v pražské O2 Areně nechyběl, ač ho trápily nepříjemné bolesti. Odměnou byl nový divácký rekord extraligy.

„Děkuju lidem, že přišli. Sice většina fandila Brnu, ale na tom nezáleží. Hlavní je, že se hokej líbil,“ řekl Jaromír Jágr, jehož start byl do poslední chvíle nejistý kvůli problémům s kyčlí.

Během letošního podzimu byly v Praze k vidění podle diváckého zájmu skutečné hokejové žně. O dva týdny dříve padl na stejném místě i rekord KHL: na zápas pražského Lva proti Dynamu Moskva s Alexandrem Ovečkinem přišlo 16 317 diváků.

Zítra: Nejmladší střelec hattricku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud