4. ledna 2013 • 04:10

1000 KOL EXTRALIGY: Rekordman Řezníček slavil jubileum vícekrát

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

16. UDÁLOST | O rok předtím se stal rekordmanem v počtu extraligových startů, 7. prosince 2008 dosáhl při vítězství nad Plzní Josef Řezníček na další stěžejní metu. Jako první hokejista si připsal 1000. start v domácí soutěži.



Kolem jubilejního zápasu panoval ale chaos ve statistikách. Unikátního jubilea dosáhl karlovarský obránce v zápase proti Plzni, přestože podle některých zdrojů se tak stalo při předchozím utkání ve Vítkovicích. Aby nebylo zmatku málo, Řezníčkův klub naplánoval oslavy až o týden později v duelu proti Slavii.

Tehdy dvaačtyřicetiletý hráč symbolicky pokořil magickou hranici v utkání proti Plzni, v jejíž barvách před 25 lety začal svou seniorskou kariéru. V jubilejním utkání se radoval z výhry 2:1 po samostatných nájezdech, ke které přispěl asistencí.

„Já si žádnou evidenci nevedu. Na ledě na to stejně nemyslíte. Nemůžete si to připouštět, to by se jinak nedalo hrát," řekl Řezníček.

Kariéru uzavřel Řezníček hned příští rok v květnu během mistrovských oslav s celkovou bilancí 1035 odehraných zápasů v extralize. Ve 42 letech se dočkal svého druhého titulu, na který musel čekat dlouhých 15 let. Dnes působí ve funkci ředitele extraligy.

Jeho rekord vydržel do loňského září, kdy Řezníčkův zápis v počtu odehraných zápasů překonal František Ptáček.

Zítra: Nejvíc vychytaných nul

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud