9. ledna 2013 • 20:43

Pardubice schytaly krutý debakl, Sparta je vyprovodila devíti góly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic odjíždí z Prahy s velkou nadílkou. V dohrávce 38. kola extraligy je porazila Sparta vysoko 9:2. Na nejvyšší výhře holešovického týmu v sezoně se hattrickem a asistencí podílel útočník Petr Ton.



Sparta je v tabulce nadále osmá, na sedmý Litvínov ale ztrácí dva body a má zápas k dobru. Pardubice, které před dnešním duelem třikrát za sebou vyhrály, si připsaly největší debakl v sezoně.

Sparta byla od počátku aktivní a už v 3. minutě se dostala do vedení, když brankáře Růžičku překonal Přibyl. V 8. minutě zvýšil vedení Pražanů bekhendovou střelou Hlinka a do branky Východočechů se postavil Salfický, který byl v poslední době jedničkou úřadujícího mistra.

Podobně nejistý jako Růžička byl ale i Schwarz a hostům se díky tomu podařilo rychle srovnat krok. Ještě v 8. minutě snížil Kousal a po zmatcích v obraně domácích upravil na 2:2 Somík. V 11. minutě tak do zápasu zasáhl už čtvrtý gólman, kouč Sparty Jandač totiž místo Schwarze poslal na led Melicherčíka.

Pražané byli ale i nadále aktivní. Vedení jim mohl získat zpět Ton, ale ani jednu ze svých gólových šancí nevyužil. Prosadil se až Bahenský, jenž vystihl rozehrávku hostů a 21 sekund před koncem první třetiny prostřelil Salfického.

Sparťanský útočník Petr Ton se raduje ze šestého gólu svého týmu
Sparťanský útočník Petr Ton se raduje ze šestého gólu svého týmu

Sparta za 20 minut vyslala na soupeřovy brankáře 25 střel a aktivní byla i po první přestávce. Už po 33 sekundách zvýšil na 4:2 Ton. Poté si několik zákroků připsal i Melicherčík, který chytal za Spartu poprvé. V polovině zápasu zvýšil vedení domácích Broš, jenž v přesilové hře využil chybnou rozehrávku Salfického a z úhlu trefil branku hostů.

Trápení Pardubic pokračovalo i při jejich přesilových hrách. Při trestech Philippa a Pilaře mohli domácí vstřelit hned několik gólů. I díky Salfickému se jim to ale nepodařilo. V 38. minutě ale již na 6:2 zvýšil Ton, který svůj druhý nájezd na Salfického proměnil.

V pohodovém ofenzivním výkonu pokračovala Sparta i v třetí části, kdy si druhý gól v zápase stejně jako Ton připsal i Přibyl. Nejlepší střelec domácích ale mladšímu spoluhráči hned odskočil, Salfického překonal v 47. minutě potřetí. Ani to ale nebylo ze strany Sparty vše, devátou branku přidal efektně proměněným trestným střílením Sekáč.

Dohrávka 38. kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 9:2 (3:2, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Přibyl, 8. J. Hlinka (P. Ton, Tenkrát), 20. Bahenský, 21. P. Ton (J. Hlinka), 30. Broš (Hovorka), 38. P. Ton, 43. Přibyl (I. Rachůnek, S. Treille), 47. P. Ton (J. Hlinka, Tenkrát), 54. Sekáč z trest. střílení - 8. Kousal (Buchtele, Radil), 11. Rolinek (Somík, Benák). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Bádal, Ondráček. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. Diváci: 5542.

Sparta: Schwarz (11. Melicherčík) - Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Krstev, od 45. navíc D. Kočí - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Broš, Sekáč - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.
Pardubice: M. Růžička (8. Salfický) - Benák, Zdráhal, Píša, Vašíček, Gawryletz, V. Kočí, od 21. M. Drtina - Bartek, Rolinek, Somík - T. Nosek, T. Zohorna, Šagát (25. Tybor) - Radil, Kousal, Buchtele - Cetkovský, Nahodil, Semorád. Trenéři: Trličík, Lubina a Pospíšil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud