6. března 2013 • 15:45

Slavia posílila rozpočet, pro play off má nového generálního partnera

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slavie získali pro nadcházející boje extraligového play off nového generálního partnera. Stala se jím společnost Bestsport Arena, která je majitelem a zároveň provozovatelem O2 areny, v níž extraligový tým Pražanů hraje své domácí zápasy.



Bestsport Arena je bývalou stoprocentní dceřinou společností Bestsportu, jenž skončil před necelými dvěma roky v úpadku, a stává se akciovou společností vlastněnou původními věřiteli Bestsportu. "Jde o další krok pro rozvoj naší společnosti," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Praze k partnerství se Slavií předseda představenstva společnosti Robert Schaffer.

Pro klub samotný by mělo jít o další část cesty směrem ke stabilizaci především po ekonomické stránce. Již minulý týden se změnila vlastnická struktura, když držitelem většinového podílu ve výši 69,9 procenta se stala akciová společnost OIN Gama.

Do té doby pětinový podíl navýšil na 30 procent podnikatel Vladimír Pitter (firma Merit Asset). Zbývajících 0,1 procenta si ponechalo občanské sdružení SK Slavia Praha.

Slavia chce skrze partnerství s Bestsport Arenou lákat do hlediště čím dál více diváků a pokusit se tak vylepšit atmosféru na zápasech, která bývá hlavně při duelech základní části mnohdy tristní.

"Podmínky a zázemí jsou pro nás v hale skvělé. Ale potřebujeme určitě i diváky a pokud do této haly přijde sedm osm tisíc lidí, je to pak něco úplně jiného, než když jich přijde dva a půl tisíce. Proto je kromě našich výkonů důležitá i propagace," myslí si kouč extraligového týmu a zároveň generální manažer Vladimír Růžička.

"Je třeba si také uvědomit, že Slavia - i když je nejstarším klubem v Evropě - není oproti některým jiným klubům nahoře čtyřicet padesát let, ale nějakých dvacet. Diváky je třeba si vychovat a je to podle mého názoru strašně důležité," doplnil Růžička.

V play off by Pražané i kvůli diváckému zájmu rádi setrvali co možná nejdéle. "Ve chvíli, kdy přichází play off, je pro nás kapacita haly přes 17 tisíc diváků velmi zajímavá," podotkl Pitter.

Nový vlastník popřel o přesunu do KHL

Nový majoritní vlastník klubu, za nímž stojí dvojnásobný mistr světa Ladislav Benýšek a manažersky také jeho bratr Richard, odmítl spekulace médií o možném působení Slavie v Kontinentální lize.

"Rozpočet klubu KHL na špici tabulky je asi jako rozpočet všech klubů extraligy dohromady. Se Slavií chceme hrát na špici extraligy, ale vůbec mě nenapadá, odkud vzešlo, že by Slavia chtěla hrát KHL," řekl Richard Benýšek.

"Mě už tam lákají dost dlouho," připomněl s úsměvem Růžička, že ho na trenérský post lanařilo už několik klubů. "Nevím, co tady bude, ale KHL tady by byla asi beze mě, protože si nejsem jistý, že bych tady (se Slavií) chtěl KHL hrát," dodal již vážně Růžička.

"Ať se na mě někdo zlobí, nebo ne, můj názor je ten, že pokud to je o jednom mužstvu, je to na škodu českému hokeji. Když jsem se podíval na zápas předkola Kladno - Pardubice a pak na play off, kde hrál Lev, tak to se vůbec nedá srovnat. Když se na to podívám jako fanoušek, tak ty naše hokeje jsou mnohem zajímavější," porovnal Růžička.

Ačkoliv management klubu patrně po skončení sezony dozná změn, jeho trenérské pozice se týkat nebudou. "Nehodláme absolutně nic měnit na pozici trenéra, což pan Růžička dobře ví. Po stránce organizační a řídící struktury Slavie, ta není nijak zvlášť veliká, ale budeme ji muset rozšířit o pozice v obchodu a marketingu," nastínil Benýšek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud