12. března 2013 • 20:56

Neuvěřitelné! Sparta si dala gól do vlastní prázdné branky

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Kvůli tomuhle se upravovala pravidla," vyhrkl ze sebe Robert Záruba v přímém přenosu na ČT Sport, když se mu před očima zjevila tahle mimořádná situace. Hokejisté Sparty tak dlouho taktizovali při signalizované výhodě, až si dali do prázdné brány vlastní gól. Třinečtí mohli jen poděkovat.



Hráli v oslabení a byli faulováni. Ze signalizovaného trestu chtěli vytěžit co nejvíce, tedy ukrojit co nejdelší čas z vlastního trestu a následně si zahrát co nejdelší přesilovku.

Jak bývá v těchto situacích zcela běžné, brankář odjel na střídačku a poslal za sebe náhradu v podobě hráče v poli. Jenže Třinec tenhle záměr pochopil a začal sparťany aktivně napadat, aby hru přerušil. Běžela 50. minuta a stav byl 2:2.

I proto musel Ivan Rachůnek při založení útoku už na vlastní modré čáře otočit a poslat přihrávku zpět na obránce. Jenže nepřesný pas krotil Vladimír Sičák bruslí, což se mu vůbec nepodařilo.

Pozdě. Vladimíř Sičák už vidí puk ve vlastní opuštěné bráně
Pozdě. Vladimíř Sičák už vidí puk ve vlastní opuštěné bráně

Puk se mu zamotal mezi nohama, a ačkoliv stál až u mantinelu, než se došoural do opuštěné klece, už ho nedohonil. Rozhodčí pak měli dlouho kuriózní problém - označit střelce gólu, neboť v hokeji autor vlastní branky být v zápise nesmí.

Nakonec byl dopátrán Lukáš Zíb, který se ale dotkl puku zhruba minutu před nevídaným momentem. "Viděl jsem to snad jenom jednou v televizi, že se to stalo v NHL," komentoval situaci Zíb po utkání.

Spartu ale tento karambol v první chvíli nepoložil a už za 21 vteřin srovnal Karel Pilař. Na gól Rákose z 54. minuty už ale domácí odpovědět nedokázali a po prohře 3:4 prohrávají v sérii 1:2.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud