2. dubna 2013 • 15:54

V Jágrově Kladně zůstává kouč Vojta, Patera jedná o nové smlouvě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Kladna povede i nadále hlavní kouč Zdeněk Vojta s asistenty Petrem Tatíčkem a Jiřím Kopeckým. Klub se s nimi dohodl po skončení smluv na další spolupráci. Rytíři také využili opci na útočníky Jana Eberleho, Jana Daleckého, Jakuba Strnada a zadáka Milana Douderu a jednají o nové smlouvě s jednačtyřicetiletým kapitánem Pavlem Paterou.



Kouč Vojta působil na lavičce Kladna v posledních dvou sezonách od doby, kdy převzal středočeský klub jako majitel Jaromír Jágr mladší. Nejdříve dovedl Rytíře po třech letech bojů o udržení do předkola play off, letos se Kladno dostalo do čtvrtfinále. "Jsme rádi, že jsme se domluvili a trenérské trio zůstává," řekl ČTK sportovní sekretář klubu Martin Vejvoda.

Nyní Rytíři skládají mužstvo pro příští sezonu. Už před Eberlem, Daleckým, Strnadem a Douderou uplatilo Kladno během sezony opci na brankáře Jana Cháberu, smlouvu pro ročník 2013/14 mají obránce Marek Černošek a útočník Miloslav Hořava.

"S dalšími hráči jsme prakticky dohodnuti, ale do podpisu smlouvy jejich jména nezveřejníme," řekl klubovému serveru Vejvoda. Klíčové je pro Kladno udržení Patery, kterému vypršel tříletý kontrakt. "S Pavlem Paterou intenzivně jednáme a uděláme vše pro to, abychom ho udrželi," řekl sportovní sekretář.

"Mimořádně stojíme i o Jakuba Valského, jemuž jsme předložili nabídku a o kterého také usilují jiné kluby," uvedl Vejvoda. Klub také shání posily. "Oslovili jsme hráče, o kterých se dá hovořit jako o zvučných posilách," doplnil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud