14. dubna 2013 • 20:49

Ve finále bez favorita je opět srovnáno, Sedláček v Plzni nedochytal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle finále bude ještě dlouhé. Naprostou vyrovnanost série potvrdili dnes hokejisté Plzně a Zlína. Po sobotní výhře Zlína (3:0) srovnali následující den Indiáni krok také výhrou o tři góly, tentokrát v poměru 5:2. A stejně jako včera Berani, i oni znechutili gólmanské jedničce soupeře život tak, že už do poslední třetiny nenastoupila. Oba týmy mají dvě výhry a stejně daleko k vysněnému titulu. Pátý finálový zápas se bude hrát ve středu od 18:15 ve Zlíně.



Domácí trenéři museli poskládat sestavu bez Hollwega s Pletkou a výrazně tak přeskupili druhou a třetí útočnou formaci. Do branky se místo Svobody, jenž odchytal závěr třetího duelu, vrátil Mazanec. Hosté oproti sobotě postrádali kvůli zdravotní indispozici Čecha.

Indiáni začali aktivně a Strakova rána skončila na horní tyči Sedláčkovy branky. Dobrou ranou odpověděl na druhé straně Balaštík, Mazanec byl pozorný. V sedmé minutě pláchli domácí obraně Okál s Čajánkem a řítili se proti Mazancovi. Okál předkládal zlínskému kapitánovi před prázdnou branku, Čajánka však stihl v poslední možný okamžik faulovat Poživil a nedovolil mu zakončit.

Následnou početní výhodu hosté nezužitkovali, přesto šli brzy do vedení. V 10. minutě se útok Plzně zastavil na jednom z čárových sudích, hra se obrátila na druhou stranu a Linhart povedenou ranou k tyči otevřel skóre.

Přesilovku si krátce poté zkusili i Západočeši. Rovněž bez úspěchu, ale jen pár sekund nato se prosadil úspěšně dorážející Balej. Uplynulo jen 31 sekund a Straka po objetí branky překvapil z otočky Sedláčka - 2:1.

Ostřílený Petr Vampola se pustil do bitky se zlínským Oldřichem Horákem
Ostřílený Petr Vampola se pustil do bitky se zlínským Oldřichem Horákem

Plzeň dvě trefy hodně nabudily a i do druhé části vlétla aktivněji, což bylo podpořenou zbytkem přesilovky. Sedláček měl co dělat, aby vytěsnil ránu tísněného Johnsona. Poté se proti pravidlům provinil Köhler, od modré čáry napřáhl bek Jeřábek a zvýšil na 3:1.

Plzeň pak bez újmy přežila oslabení, po jeho skončení se do úniku dostal Holík a Hanzlík musel zatáhnout skrze svou hůl za záchrannou brzdu. Nařízené trestné střílení Holík precizně provedeným blafákem do bekhendu proměnil a snížil.

Sotva si stihl vychutnat se spoluhráči kontaktní trefu, měli Berani opět dvougólové manko - uplynulo jen 19 sekund, Vlasák využil zakrytého výhledu Sedláčka, jemuž skvěle clonil Kašpařík a přidal čtvrtý gól. Sedláček na střelu ani nezareagoval.

Snížit mohl Köhler, jenže Mazanec ho dokázal vychytat a touto nevyužitou šancí jakoby se zápas definitivně zlomil ve prospěch Indiánů. Do otevřené zlínské obrany v polovině 38. minuty vlétli Petruška se Sýkorou, jenž zakončil souhru přesně na bližší tyč.

Do třetí třetiny Zlín nasadil mezi tyče Štůralu, který se v 54. minutě vytáhl proti bombě Lva. Mazanec se nenechal zahanbit při šanci Ondráčka, ale jinak byla hra rozkouskovaná častými vyloučeními a na jasné výhře domácích už se nic nezměnilo.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 18:15
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
5:2
ONLINE
14. dubna
18:15
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 14:06. Balej, 14:37. Straka, 24:03. Jeřábek, 27:00. Vlasák, 37:30. Sýkora

Hosté: 09:46. Linhart, 26:41. Holík

Sestavy

Domácí: Mazanec (Svoboda) – Slovák, Hanzlík, Poživil, Jeřábek, Frolo, St. Pierre, Mozík, Boháč – Johnson, Kovář, Straka – Kratěna, T. Sýkora, Lev – Balej, Kašpařík, Vlasák – Dvořák, Vampola, Petruška

Hosté: J. Sedláček (Štůrala) – Tesařík, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Urbanec, Matějíček, Horák, Zámoský – Okál, Čajánek, Veselý – Balaštík, Leška, Köhler – Šlahař, Holík, Čech – Fořt, Kostourek, Ondráček – P. Sedláček

Rozhodčí

Fraňo, Jeřábek – Barvíř, Blümel

Stadion

ČEZ Aréna

Návštěva

8 236 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud