30. dubna 2013 • 10:50

Venera dostal Sýkoru s Marhou. Ale nebude je (zatím) trénovat

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na české poměry přestupové bomby přistály v Pardubicích, tamní extraligový klub může od nové sezony počítat s uznávaným kanonýrem Petrem Sýkorou a jeho dlouholetým parťákem z Davosu Josefem Marhou. Oba plejery nalákal na renomovanou extraligovou adresu dnes již bývalý sportovní manažer Petr Hemský. Ten kouči Zdeňku Venerovi připravil hodně zajímavé zboží. Dalo by se říct, že na uvítanou, ovšem není to zcela přesné.



Nový vládce pardubické střídačky své posily v procesu hned tak neuvidí. Čtyřiatřicetiletý Sýkora se připravuje individuálně (dal si to jako podmínku do víceleté smlouvy) a o tři roky starší kmet Marha nadále zůstává ve Švýcarsku, na základě smlouvy se na nové štaci ukáže až v červenci.

„Mezi oběma hráči je trochu rozdíl,“ soudí Zdeněk Venera, nástupce Miloše Říhy. „Petr si bude dělat svoji přípravu, na kterou je zvyklý. A dvakrát týdně se mezi námi ukáže, projde společně s týmem některé tréninkové věci. On zdejší prostředí a hráče dobře zná, pochází odsud, je to vyloženě domácí hráč.“

Je jasné, že bez těchto ústupků by Pardubice obě posily z NLA nezískaly. Jak Sýkora, tak především Marha toho mají hodně za sebou, jako sběratelé titulů (Sýkora 4, Marha 5) si mohou diktovat podmínky. Včetně individuální přípravy.

Kdyby na to klub nepřistoupil, vyhlédnuté akvizice mu frnknou jinam.

Že to pro nového kouče týmu není úplně komfortní situace, je zřejmé. Musí tak doufat, že Sýkora s Marhou dobře vědí, co dělají.

Pardubice povede do nové sezony Zdeněk Venera
Pardubice povede do nové sezony Zdeněk Venera

„Pepa je zkušený hráč, který zřejmě ví, co potřebuje. Také se řadu let připravuje sám. A že není v mužstvu, to se nedá nic dělat. Ke změnám v kádru dochází i v průběhu sezony a přicházející hráči se musí okamžitě začlenit. Samozřejmě, že každý trenér je radši, když má všechny kluky pohromadě a tudíž i přehled, co dělají. Ale neviděl bych to jako zásadní problém,“ uzavírá Venera.

Ten by se v dohledné době mohl dočkat návratu Tomáše Rolinka k mužstvu, jenž se zotavuje po operaci v oblasti kyčle a s vedením klubu vyjednává o prodloužení spolupráce.

Naopak počítat už nemůže s útočníky Martinem Bartekem (Liberec) a Janem Buchtelem (Sparta).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud