22. července 2013 • 04:57

Mistři z Plzně na ledě i s Dudou, Straka ještě přemýšlí

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský stadion byl ze všech stran ještě uzamčený jak nedobytná pokladnice. Ale z jeho útrob se už včera v podvečer ozývalo dobře známé dunění. Na led vyrazili poprvé hráči mistrovského týmu. „Na tuhle chvíli se těším vždycky, i když člověk trošku trpí, než si tělo zvykne na jiný pohyb,“ usmíval se útočník Tomáš Vlasák, který se chystá na sedmou sezonu ve službách Západočechů.



Návštěva Tuukky Raska minulý týden definitivně uzavřela vzpomínky na opojné vítězství. Finský gólman, který Plzni pomáhal během výluky NHL, převzal zlatou medaili za titul, ostatní hráči však už jsou myšlenkami úplně jinde. I když včerejší trénink ještě probíhal ve volnějším režimu, právě jím natvrdo začala nová sezona.

Na led chodili hráči podle potřeby, mladíci bruslili přes hodinu, veteránům jako Jiří Hanzlík stačilo dvacet minut. Nic se nemá přehánět.

„Naostro začneme od nového týdne, ale dali jsme si sraz už v neděli, aby si hráči osahali výstroj a připravili se. V letní přípravě jsme udělali, co jsme chtěli, do začátku extraligy zbývá sedm týdnů, do toho budeme hrát European Trophy. Najeli jsme na podobný model jako před rokem,“ vypočítával trenér Milan Razým.

Do přípravy se nezapojil lídr mužstva a střelec zlatého gólu v extraligovém finále Martin Straka, který je na dovolené v Dubaji a zvažuje, jestli si ještě prodlouží hráčskou kariéru.

Klub ho dál vede na soupisce a podle informací Sportu by měl pokračovat. Stejně jako Ryan Hollweg, který pravděpodobně odloží start do sezony kvůli operaci třísel.

Jinak se kádr mistrů dost obměnil. Do KHL míří Jan Kovář, rozloučili se Jozef Balej, Nick Johnson, Nicolas St. Pierre, gólman Adam Svoboda a taky Marek Mazanec. Ten po návratu z nováčkovského kempu Nashvillu s plzeňským týmem dál trénuje, ale v září se má u Predators zase hlásit.

Nový brankářský tandem vytvoří Lukáš Mensator a juniorský reprezentant Matěj Machovský, do útoku se po roce vrátil Radek Duda, přišel slovenský šikula Ján Sýkora, do obrany zkušený Daniel Seman.

„Uvidíme až na ledě, ale síla mužstva je srovnatelná s týmem z minulé sezony. Kádr se podařilo vhodně doplnit,“ hodnotil Tomáš Vlasák.

„Tým byl úspěšný, se změnami se musí počítat. Máme kvalitní posily, Radek Duda by měl patřit k oporám, Mensator ve Varech vychytal finále a pak titul. Věříme, že mu změna prospěje. Zároveň se otevřel prostor pro hráče, kteří třeba tolik příležitostí na ledě nedostávali. Věříme, že někdo vystoupí ze stínu,“ dodal trenér Razým.

Novou smlouvu zatím nemá Jaroslav Špaček, který vypomáhal s přípravou obránců, v závěru základní části se postavil na střídačku a během play off naskočil dokonce jako hrající asistent. Milan Razým by ho rád viděl zpátky.

„Až se zrekreuje, skončí mu léto a golf, tak věříme, že přijde. Hokej má v srdci, patří do té naší party. Pro hráče je nesmírným přínosem, kluci ho berou. Věřím, že bude mít zájem,“ dodal trenér Plzně.

Zamyšlený Ondřej Kratěna na startu přípravy hokejových mistrů z Plzně
Zamyšlený Ondřej Kratěna na startu přípravy hokejových mistrů z Plzně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud