Miroslav Horák
25. listopadu 2013 • 18:35

Pardubický kouč Venera se zlobí: Takhle to dál nepůjde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostat v Karlových Varech šest gólů? V tom už jako host musíte mít pořádně namočené prsty. Tak jako v neděli pardubičtí hokejisté, kteří výjezd na západ Čech skutečně pojali jako výlet do lázní a s Energií propadli 2:6. „Takhle to nejde,“ hřímal ještě den poté kouč Zdeněk Venera.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 11. • 15:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
6:2
ONLINE
24. listopadu
15:30
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 15:00. Balán, 17:33. Zaťovič, 36:15. Zucker, 47:16. Pohl, 48:05. Hovorka, 58:35. Hovorka

Hosté: 25:02. Nosek T., 54:13. Radil

Sestavy

Domácí: Závorka (Habal) – Bičánek, Rýgl, Drtina J., Rohan M., Gulaši, Dresler, Schusser – Zaťovič, Balán, Pohl – Kytnár, Vlach, Hovorka – Dlouhý, Hruška R., Zucker – Koblasa, Vachovec, Tomeček.

Hosté: Hudáček (Salfický) – Kočí, Píša, Zdráhal, Benák, Vašíček, Gregorc – Endál, Marha, Sýkora – Semorád, Zohorna T., Tybor – Nosek T., Kousal, Radil – Rys, Čip, Somík.

Rozhodčí

Fraňo – Wagner, Ondráček – Komárek.

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3047 diváků

Východočechy čeká týden pravdy. V úterý Plzeň, v pátek Třinec a v neděli Sparta. Vše doma. Vše před vlastním publikem, u nějž každou další porážkou a odevzdaným výkonem stoupá podrážděnost. Není divu po nedělní prachmizerné podívané.

I navenek obvykle klidný Venera toho měl dost. Svoje podřízené nepoznával. A dal jim v kabině najevo, co si o jejich úsilí myslí. „Hodnocení nemohlo probíhat v klidu. Něco jsme si řekli už v průběhu zápasu, po něm a v pondělí zase. Nebylo to vůbec dobré. Hráčům jsme naplno řekli, že Vary do toho daly daleko víc. Mnohem víc chtěly vyhrát. Takhle to nejde,“ líčil včera svoje dojmy s už chladnější hlavou.

SESTŘIH: 24. kolo hokejové extraligy, Karlovy Vary - Pardubice 6:2
Video se připravuje ...

Nedělní mizérie kouče překvapila o to víc, že předchozí dva duely jeho parta zvládla suverénně za tři body. V týdnu doma pokořila Chomutov 4:2 a venku Liberec 2:0. Ale pak přišla… „Facka. Určitě to byla facka. Zápasy předtím jsme odehráli solidně, hlavně co se defenzivy týká. Ve Varech to byl den otevřených dveří.“

Mezi pátečním Libercem a nedělními Vary přesto byl jeden značný rozdíl vidět od začátku. V gólmanovi. Zatímco nula vychytaná pod Ještědem vyslala Dušana Salfického na první příčku extraligových statistik, karlovarské hromobití odnesl novic v brankovišti Július Hudáček, jenž se s pardubickými parťáky nestihl pořádně ani seznámit, natož poznat jejich grify. „To nebylo vůbec o gólmanovi,“ je přesvědčený Venera.

„Šlo o velmi zlý výkon celého mužstva, bránili jsme šíleně… A pro brankáře je někdy lepší začít takhle a postupně se zvedat, jít k lepšímu,“ domnívá se. Z vyřčeného vyplývá, že 25letý Hudáček se těší maximální důvěře trenéra, na Salfického tedy nejspíš zbude střídačka.

I když v Pardubicích poslední dobou nikdy nevíte. Následující série s rozjetou Plzní, Třincem a Spartou vyhlíží pro Východočechy složitě, ale třeba tohle vědomí tým líp stmelí než duely s týmy ze suterénu.

„Jsou to těžcí soupeři, ale nejde si vybírat. Pokaždé je to těžké. A u nás je to pořád střídavě oblačno, jako na houpačce, výkony nevyrovnané, šíleně rozdílné. Což nám samozřejmě vadí,“ pokračuje Venera.

Sám se ve vlastním mužstvu nevyzná. „Dokážeme odehrát vynikající zápas v Hradci, kde měl Dušan Salfický v poslední třetině jeden zásah. Pár dnů po tom jsme průchozí, jezdí nám tam dva na jednoho, jak chtějí. To mi moc logické nepřipadá.“

Proto Venera ani netuší, co přinesou příští dny. „Vůbec si netroufnu odhadovat, jak to bude vypadat…“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud